Annonce

Annonce

Svar: På weekendtur og sove i weekendseng


27. september 2011

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Stine

Som jeg forstår dit brev, så rejser du til København med din dreng i barnevognen og han har således sin barnevogn hos sig. Det vil være rigtig godt, at du derfor putter ham i barnevognen og kører ham en tur, når han skal sove middagslur. Du og din veninde kan gå en tur sammen, snakke osv. undervejs - så din dreng får mulighed for at sove en lidt længere lur midt på dagen.

Start med at give ham skemad, derefter mælk og lad ham så sidde op i barnevognen og kikke på de ting I kører forbi. Det er helt okay at han sidder og suger indtryk til sig og du skal netop anerkende at han er så omærksom og gerne vil følge med i hvad der sker omkring jer. Først når han tydeligt er træt og parat til at sove, så lægger du ham ned og putter ham og så går I videre, så han på den måde hjælpes til at sove en længere lur.

Om formiddagen og om aftenen må du amme ham i søvn, evt. lægge dig med ham på en madras eller hvor du selv skal sove og så lade ham falde i søvn der. Det er naturligt at han har svært ved at skulle sove et fremmed sted og det vil være trygt og dejligt for ham, at falde i søvn med brystet i de dage I er i København.

Du kan godt prøve at putte ham i ...


Annonce

... weekendsengen - amme først og så flytte ham fra din favn og ned i sengen, når han er lige ved at falde i søvn - det kan lykkes, men det kan også være at han ikke kan sove der, fordi det er for fremmede. Nogle børn sover super i weekendseng, andre børn lærer det aldrig ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til at få ham passet, når I er derovre, så er det jo dit behov og ikke hans, som du også er inde på og det er derfor din beslutning hvorvidt du vil lade ham passe eller ej ... Det er som du skriver, muligt at lade din venindes mor passe ham et par timer og hun lyder til at have god forstand på og forståelse for børn, når hun er uddannet pædagog, så hun vil sikkert bevare roen og tage det helt fint, selvom han bliver ked af det. Han vil naturligt være forvirret og vil ikke kunne forholde sig til hvad der sker og hvor du pludselig er og vil kunne blive meget ked af det - du må prøve at vurdere det ud fra, hvor længe du vil være væk, hvad tidspunkt på døgnet der er tale om - om han skal sove eller være vågen og aktiv ... og så vurdere ud fra om du kan komme til ham, hvis han tydeligt har behov for sin mor.

Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke - og rigtig god weekend! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex

Fennikel

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annoncer

Annonce