Annonce

Annonce

Svar: Mor på rejse


15. august 2011

Alder:
4 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Elisabeth

Det lyder rigtig dejligt med en rejse til New York - jeg kan godt forstå, hvis du glæder dig.

Jeres piger er så gamle nu, at de sagtens kan være alene med far i de dage. De kan hygge sig rigtig meget sammen og de har jo hinanden :)

Du skal naturligvis anerkende især jeres ældste datters behov for din nærhed i øjeblikket. Hun lyder til at være inde i en fase, hvor hun har ekstra brug for dig. Hun har en alder, hvor hun naturligt vil begynde at forstå flere ting og dermed også bekymre sig mere om ting. Hun vil begynde at stille flere af de dybere spørgsmål som "hvor kommer vi fra?", "hvad sker der når man dør?" osv. og vil i det hele taget tænke mere over tingene.

Hun har en alder nu, hvor hun godt kan forholde sig til tid, godt kan tælle og ved hvad det betyder at hun skal sove i 5 nætter så kommer mor igen. Lillesøster vil ikke kunne dette, men hvis hverdagen ligner sig selv og hvis storsøster og far virker glade og de hygger sig, så vil hun finde roen i det. Hun vil spejle sig meget i de andre.

Jeg vil foreslå dig flere ting - du behøver ikke gøre det hele, men du kan overveje, om noget af det vil være godt for dem :)

1. Du kan lave et målebånd, hvor de kan klippe af dag for dag og på den måde tælle ned, hvornår du kommer hjem igen. Det kan hjælpe dem begge.

2. Du kan skrive 5 små breve, som lukkes i hver deres konvolut. Så kan far læse et godnatbrev fra dig hver aften, inden de skal sove eller læse det om morgenen, når de står op - som han nu synes det kan passe bedst (du ...


Annonce

... skal naturligvis vide om du skal skrive godmorgen eller godnat i brevene). Storesøster vil kunne forholde sig til hvad du skriver og vil kunne være glad over at høre fra dig, på denne måde. Lillesøster vil lytte uden at forstå så meget, men vil fornemme at du er der og ikke er forsvundet helt.

Du kan selv vurdere hvor meget du vil gøre ud af det - om det bare skal være en lille hilsen, om du vil skrive en lille historie, finde på et sjovt digt eller lignende som de kan grine af ... der er mange muligheder.

3. Du kan lave en aftale om, at du ringer hjem på et bestemt tidspunkt - naturligvis under hensyntagen til tidsforskel. Hvis du laver en sådan aftale vil det være vigtigt at du overholder den. Ellers vil jeres ældste datter føle sig svigtet.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal naturligvis være ærlig om, hvorfor du tager af sted. At du f.eks. også synes at det er hyggeligt og dejligt at være sammen med din mor - ligesom dine piger nyder at være sammen med deres mor / og omvendt at mor nyder at være sammen med sin datter/døtre.

Du skal sætte ord på, at du også vil savne dem, men at de vil få det rigtig hyggeligt sammen med far og at det bliver rigtig dejligt også at være hjemme og så naturligvis forsikre dem om at du kommer hjem igen :)

Prøv at få din ældste datter til at sætte lidt ord på de ting hun evt. går og tumler med og forsøg at betrygge hende så godt du kan, hvis hun er bekymret. Er hun ikke urolig - skal du naturligvis ikke gøre hende det :)

Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke og rigtig god rejse.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemme fødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der er mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere rolig, du og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annoncer

Annonce