Annonce

Annonce

Svar: Rejse væk fra mor


14. august 2011

Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Ida´s mor

Tak for dit brev :)

Når jeg svarer dig i dag, så er det med udgangspunkt i jeres datters behov og ikke under hensyntagen til hvad fars, bedsteforældre eller dit behov evt måtte være :)

Det er ikke jeres datters behov at komme på weekend hos farmor og farfar. Det er ikke jeres datters behov at skulle "nøjes" med far og farforældre. Det er ikke jeres datters behov at skulle undvære eller stoppe med amning.

Når det er sagt, så betyder det naturligvis ikke, at I ikke kan vælge at far tager af sted, at lade dem være sammen uden dig, eller vælger i den forbindelse at stoppe amning og så give flaske i stedet. Men det er jeres behov der bliver dækket og ikke jeres datters.

Og hvorfor? Jeg må indrømme at jeg ikke helt forstår det ... :) Hvis du nu blev indlagt og var alvorligt syg - så ville situationen naturligt være sådan at hun skulle klare sig uden sin mor og det ville hun også kunne - men at vælge, at hun skal klare sig uden mor og uden brystet inden putning - hvorfor?

Du skriver at far "gerne vil have hende for sig selv med sine forældre" - hvad ligger der i det? Jeg siger ikke at det er forkert, jeg prøver bare at forstå den følelse der ligger bag ... Du skriver også, at han mener det vil være for stressende, hvis I alle sammen tager ...


Annonce

... op til farmor og farfar - forklar mig det - for jeg forstår det ikke. Hvorfor er det ikke hyggeligt og dejligt at tage af sted som den familie I er, hvorfor er der et behov for at "splitte op". Måske er forklaringen god - jeg forstår det bare ikke helt ... :)

Naturligvis kan det lade sig gøre at far tager af sted med lillepigen og du så vælger at stoppe amning i samme ombæring. Hun kan få flaske i stedet - hun er vant til at få flaske om dagen, når far passer hende hjemme og vil måske så acceptere den om aftenen, fordi du ikke er der og brystet ikke er en mulighed. Men hun vil naturligvis godt kunne blive rigtig ked af det.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


I hverdagene hvor far passer hende om dagen, er de to meget sammen og måske netop derfor søger hun dig ekstra om aftenen. Netop derfor har hun ekstra meget brug for dig, brug for brystet og brug for at mærke at du stadig er der for hende. Hun vil ikke kunne forstå, hvorfor du pludselig er væk eller hvor du er, hun vil ikke kunne forholde sig til tid og vil ikke vide, at I ses igen om 3 dage ... Hun vil naturligvis have sin far og det er rigtig dejligt - og det kan som sagt også lade sig gøre - men jeg vil stadig stille spørgsmålstegn ved, hvorfor det er så vigtigt ...?

Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Cykelhjelm

Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.

Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.

Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...

Læs mere i Babylex

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar, det er så dejligt at skrive til dig, du giver altid sådan nogle gode varme råd.

Det er dejligt at kunne skrive til dig, når man er bekymret.

Hilsen
Guldklumpens mor


Annoncer

Annonce