Annonce

Annonce

Svar: Forkølelse - stoppet i næsen og hoster


31. december 2006

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Helene

Velkommen til og det er synd at din lille dreng allerede er blevet forkølet, men det er nu svært at undgå på denne årstid og amning er ingen garanti:o)

Nu er der jo helligdage, så det kan være lidt svært at få fat i nogle saltvandsdråber, men det kunne godt være en udmærket idé at dryppe hans næse lidt. Det saltvand man køber er isotonisk salt og det betyder at det i saltmængde svarer til den mængde salt vi har i kroppen normalt, - når vi f.eks. græder er tårene salte. Jeg ved at enkelte større supermarkeder har åbent idag og måske du kan nå at få fat i noget saltvand, så du har det til de næste dage:o) Det sælges i håndkøb flere steder.

Saltvand hjælper med at løsne den snot og de lidt hårdere skorper der kan sidde i næsen og det kan især være godt at dryppe næsen med saltvand lige inden din dreng skal spise. Det er svært at holde fast med munden og svøbe, hvis man samtidig ikke kan trække vejret gennem næsen.

Man kan godt lave saltvandsopløsning selv og den opløsning du skal lave skal svare til 0,9 % opløsning det svarer til 9 mg/ml. Måske har du mulighed for at koge vand og veje saltet af, så det bliver helt præcist.

Ellers kan man også tage en kop kogt vand og en ½ tsk. salt og det skulle give nogenlunde samme fordeling, men naturligvis ikke så præcist - og jeg vil normalt anbefale at man køber det færdigt. Man ved selv at det kan være ubehageligt at få almindeligt vand i næsen.

Saltvand kan ...


Annonce

... også være med til at forebygge at slim og snot samler sig og medfører mellemørebetændelse.

Derudover vil det være en god idé, at du lejrer ham en lille smule eleveret med hovedet. Læg en pude, et ringbind eller lignende ind under madrassens hovedende. Han skal ikke ligge med pude, det er selve madrassen som skal løftes i hovedenden. Det at ligge lidt højere med hovedet hjælper også på hans vejrtrækning.

Det vil også være rigtig godt at du sørger for at han ikke fryser og ikke får træk. Vær opmærksom på om I har det fodkoldt og lad ikke for mange døre stå åbent, da de skaber træk og kulde hen over gulvet, hvor han jo ligger meget.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 26. sept.: Børn og opdragelse, Børnehuset Mejemarken/Egnshuset Ørslev

Onsdag 9. okt.: Samtalerum/Børn og opdragelse, Høje Taastrup Provsti

Søndag 3. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Børnebazar Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Sørg for at han har både strømper og små sutsko på og hvis han savler meget, så giv ham en savlesmæk, som du kan skifte jævnligt, så han ikke bliver våd på brystkassen.

Generelt er det godt med 3 lag på brystet, en bodystocking og en langærmet bluse og så en sparkedragt. Måske en trøje, som du tager af og på ham alt efter hvordan han virker til at have temperaturen - virker han varm, så af med trøjen, virker han kølig så på med trøjen. Under dynen behøver han den ikke, men når han kommer op er det rart at få den på.

Hvis du synes han bliver dårlig, ikke rigtig vil spise, får feber, virker slap og sløv, så skal du ringe til vagtlægen. Men lige nu lyder det som om at han er okay:o)

Håber det hjælper jer lidt videre. God bedring med ham. Fortsat held og lykke og ha en rigtig god nytårs aften:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

3 fordele ved højtlæsning for dit barn

Læser du højt for dit barn? Hvis ikke, bør du overveje at begynde på det. Studier viser nemlig, at børn opnår en lang række fordele ved højtlæsning. Og højtlæsningen behøver ikke at tage halve eller hele timer – selv 10 eller 15 minutter inden barnet skal sove er nok til, at barnet vil opleve en ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

9. august 2019 | Sygdom | 8 mdr.

Konstant forkølet baby

Kære Helen Et kort spørgsmål i denne omgang :-) Hvor ofte er det normalt...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2019 | Sygdom | 13 mdr.

Bløde negle der buer opad

Hej :) Jeg skriver da jeg er lidt bekymret for min datters fingernegle, hun...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2019 | Sygdom | 12 mdr.

Hostelyde

Hej Helen, Kan du beskrive forskellen på hostelyde? Min mindste dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2019 | Sygdom | 2 år, 5 mdr.

Sure opstød - 2 år, 5 mdr.

Hej Helen, Vores store dreng døjer utrolig meget med sure opstød. Han har...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2019 | Sygdom | 15 mdr.

Hoste og opkast

Kære Helen. Beklager det lidt uappetitelige emne. Lillebror på snart 16...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce