Annonce

Annonce

Svar: Ørevoks - 7 mdr.


1. februar 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Ørevoks er naturligt, og vi producerer ørevoks som en del af kroppen immunforsvar. Ørevoks sørger for, at der ikke kommer støv og snavs ind i det indre øre, og på den måde beskyttes øret mod infektioner.

Øret er normalt selvrensende, det betyder, at ørevoks naturligt vil flyde ud af øret, og her vil man så kunne vaske det væk, når man er i bad. Hos små børn anbefales det, at man tørrer øret og den ydre øregang med snippen af en stofble, en blød vaskeklud eller lignende - og man skal helst ikke bruge vatpinde. Vælger man at bruge en vatpind, er det, som du skriver, vigtigt med en sikkerhedsvatpind, og den skal IKKE stikkes ind i øret, men kun lige køres forsigtigt rundt i kanterne af det ydre øre. Hvis man stikker en vatpind eller lignende ind i øregangen, så kan man risikere at presse det ørevoks, som sidder der, længere ind i øret, hvor det så kan sætte sig som en prop.

Der er forskel på, hvor meget ørevoks vi producerer, nogle mennesker producerer mere end andre. Der er også forskel på, hvordan vores ørevoks ser ud. Hos europæere er ørevoks ...


Annonce

... ofte fugtigt/fedtet, hvor det hos f.eks. asiater ofte er tørt. Der kan også være forskel på, hvornår vi producerer ekstra ørevoks, hvis din dreng f.eks. har været forkølet i en periode, så vil det være naturligt, at han producerer ekstra ørevoks i denne periode, det kan også være, at han har en særligt snæver øregang, det kan også gøre, at ørevoks lettere samler sig...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Du skriver, at du hos din dreng kan se "en tydelig, stor klat ørevoks inde i øret, som nærmest dækker det inderste hul". Da han ikke er mere end knap 7 måneder gammel, så vil jeg ikke anbefale, at du forsøger at fjerne dette selv. Man kan få forskellige produkter til fjernelse af ørevoks, men det skal ikke anvendes til så lille et barn. Jeg vil anbefale, at du får jeres læge til det, eller du kan bestille en tid hos en øre-næse-hals-læge, som også vil kunne se, hvordan jeres drengs indre øre i øvrigt ser ud... Hvis jeres dreng har en prop af ørevoks siddende, så er det vigtigt at få den fjernet, fordi det kan gå ud over hans hørelse og dermed ud over hans sproglige udvikling.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex

Bad, de første gange

Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.

Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:

- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.

- Det er en god idé at tilbyde barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce