Annonce

Annonce

Svar: Hoste og opkast


23. april 2019

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Tak for dit brev, det er rigtig godt du skriver :)

Er jeres dreng blevet se af lægen? Det lyder som om, at han måske er ramt af RS-virus, og jeg synes, at I skal kontakte jeres læge og få lægen til at lytte på ham.

RS-virus er en forkølelsesvirus, som hos voksne og større børn ikke giver nogen symptomer andet end almindelig forkølelse, men hos mindre børn kan give voldsomme symptomer - blandt andet:

Svær forkølelse
Hoste med sejt slim, som kan være svært for barnet at hoste op
Feber
Påvirket vejrtrækning - hurtig eller hvæsende
Sløj almentilstand, og hvor barnet kan blive så træt, at det har svært ved at finde kræfter til at spise og drikke tilstrækkeligt.

Barnet bliver ofte syg 3-7 dage efter, at det er blevet udsat for smitte f.eks. smittet af voksnes eller større søskendes forkølelse - og RS-virus kan varer op til 3 uger. Nogle børn får RS-virus flere gange efter hinanden... RS-virus er hyppigst fra november til april, og det kan godt være dette jeres dreng har eller har haft...

Man kan ...


Annonce

... undersøge om det er RS-virus ved at suge sekret fra næsen og sende dette til undersøgelse. Man kan desværre ikke behandle med antibiotika, da der er tale om en virusinfektion, men nogle børn får i forbindelse med RS-virus astmatisk bronkitis, og det kan behandles med inhalationer. Nogle gange vil man indlægge barnet, - det gælder hvis banet har vejrtrækningsbesvær eller behov for ilt og sugning af slim i næsen. Det gælder dog hovedsageligt hos børn under 6 måneder.

Nogle børn får også lungebetændelse efter en RS-virus, andre børn får mellemmørebetændelse og/eller øjenbetændelse.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 11. okt.: Børn & Søvn - Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Det er til en vis grad normalt, at børn kaster op i forbindelse med, at de har hosteanfald. Og jeres drengs hosteanfald kan naturligt også skyldes andre ting end RS-virus, det kan jeg ikke udelukke...

Som du beskriver din dreng, så lyder det som om, at jeres læge skal tjekke ham igennem, så I sikrer jer, at der er tale om "forkølelse" og/eller, at han ikke har fået en følgesygdom og har behov for behandling...

Rigtig god bedring med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Allergidisponerede børn

Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.

Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).

Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...

Læs mere i Babylex

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce