Annonce

Annonce

Svar: Sure opstød


20. oktober 2018

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Det kunne godt lyde som om, at jeres dreng har det, man kalder refluks... havde han problemer med refluks, da han var spæd?

Det er helt normalt, at der kan ske tilbageløb af maveindhold, når man tumler og leger, men det lyder som om, at det hos jer sker meget ofte, og du fortæller også, at han nogle gange ender med at kaste lidt op. Du fortæller også, at han er god til at holde det nede, hvilket jeg læser som, at der ofte kommer tilbageløb, men at I kan se, at han synker det... Og jeg synes faktisk, at I skal tale med lægen omkring det.

Når man har tilbageløb af maveindhold, så kan man få det, som kaldes syregener - det vil sige halsbrand og brystsmerter, sure opstød, svie fra spiserøret og maven, og det er meget ubehageligt. Hvis jeres dreng altid har haft dette, så ved han jo ikke, at det kan være anderledes, og han er naturligt også stadig så lille, at han vil have svært ved at sætte ord på, hvad han oplever. Men det vil være ...


Annonce

... relevant at tale med lægen om, hvorvidt det er noget, I bør undersøge nærmere, og/eller noget som bør behandles.

Man kan behandle med syre neutraliserende medicin, og det kan I tale med lægen om.

Derudover kan det være en god idé at lade ham sove med hovedgærdet eleveret i hans seng, så han ligger lidt højere med hovedet, når han sover.

Det kan være en god idé at undgå meget fede og krydrede måltider, ligesom det kan være bedre at han spiser lidt og tit end meget store måltider af gangen.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 11. okt.: Børn & Søvn - Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan også være en god idé at undgå mad og drikkevarer, som irriterer hans slimhinde direkte. Det kan f.eks. være citrusfrugter, tomater, sure bær, sodavand, juice.

I skal også sikre, at hans mave holdes igang naturligt. Har han tendens til forstoppelse, så kan det nogle gange gøre refleksen værre...

Voldsomme tumleture eller tøj som strammer hen over maven kan også irritere og øge antallet af opstød...

Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre - fortsat held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Rabarber

Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.

Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.

Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...

Læs mere i Babylex

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce