Annonce

Annonce

Svar: Grædende 3 måneders baby


13. maj 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Mie

Tak for dit brev, dejligt at høre fra dig igen - og velkommen tilbage - og stort tillykke med lillebror :)

Det er rigtig godt, at du har talt med jeres læge, for man skal naturligvis sikre sig, at jeres dreng ikke er syg og skal have behandling - børn som går fra at være glade til pludselig at græde, sove rigtig meget og protesterer mod brystet skal undersøges. Og jeg tænker faktisk, at lægen bør tjekke jeres dreng igennem.

Det at jeres lille dreng har været forkølet kan godt have sat sig på ørerne, så han har fået væske i mellemøret eller mellemørebetændelse - og det kan godt forklare, hvorfor han er så ked af det og vågner og græder, når han har sovet lidt. Nogle børn får også urinvejsinfektion / blærebetændelse, og det kan også give gråd og stor utilpashed. Her kan man tage en urinprøve fra - på apoteket kan man købe en urinopsamlingspose, der kan bruges til babyer :)

Derudover så synes jeg ikke, at hans vægt skal falde. Selvom vægten naturligt godt kan stå stille eller børn kan tabe sig lidt i forbindelse med sygdomsperioder, så er han stadig så lille, at det er vigtigt, at han ikke taber sig for meget - og du spørger, om han kan være sulten. Jeg tænker, at det kan han godt, og jeg synes faktisk, at du skal prøve at tilbyde ham en flaske med modermælkserstatning. Selvom du ammer fuldt, og han især om natten lyder til at spise hyppigt, så er det vigtigt, at han også spiser godt om dagen. ...


Annonce

... Du kan stadig godt prøve at lægge ham til brystet først, og så kan du supplere med en flaske, og se hvad han siger til det. Hvis han sluger 80 ml eller mere, så er han nok sulten, hvis han kun spiser 20 ml, så har han fået nok hos dig... Det må komme an på en prøve.

Det er bestemt ikke meningen, at han skal sove hele dagen væk, og det er vigtigt, at han spiser hos dig ca. hver 3 time. Der bør ikke gå mere end 4 timer imellem hans amninger. Hvis han ikke spiser hos dig, men afviser brystet, græder osv. så synes jeg du skal forsøge med en flaske for at se om han vil acceptere den og så du sikrer dig, at han ikke græder og reagerer som han gør, fordi han har brug for mere mælk :)


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 11. okt.: Børn & Søvn - Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til hans hæshed, så kan det skyldes begge dele - det kan både være på grund af forkølelsen og på grund af gråd. Hvis storebror også har været forkølet, så kan lillebror godt være smittet af ham - og det er igen vigtigt at få lægen til at tjekke lillebror igennem. Det kan dog også sagtens skyldes, at han har grædt rigtig meget de sidste mange dage og derfor er blevet hæs. Hæshed skyldes ofte irritation af stemmelæberne og den irritation kan komme både af virus og af gråd. Skyldes det gråd, er det helt ufarligt og vil forsvinde igen af sig selv i takt med, at han ikke længere græder så meget:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke, og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie igen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annonce