Annonce

Annonce

Svar: Snotsuger


27. november 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Vi har i næsen små hår, der opfanger bakterier, virus, støv, pollen og andre partikler og sørger for, at det ikke trænger ned i lungerne. Når der dannes snot, så kan vi fjerne dette og få de forskellige partikler ud af næsen, andre gange så synkes det og kommer ned i mavesækken. Så man kan sige, at det at vi danner snot er en måde, hvorpå vi holder vores luftveje rene - og små børn der ikke kan pudse næse, må gerne hjælpes af med snottet.

Til spædbørn vil det ofte være en god idé at opbløde snot eller størknede bussemænd med lidt saltvand, og så kan det ofte fjernes med snippen af en stofble eller lignende. Det kan også nogle gange hjælpe at kilde barnet lidt under næsen med snippen af en stofble, fordi når barnet så nyser, så renses næsen helt automatisk.

Med den alder din dreng har, vil det stadig være svært for ham at finde ud af at pudse næse og dermed få snotten ud af næsen. Her kan du også nogle gange være heldig at det kommer ud, hvis han nyser, men du kan også bruge en snotsuger/næsesuger. De sælges ofte på apoteket, i Matas og i større supermarkeder.

Det er en lille ballon med en tut i enden. Og du gør det, at du trykker ballonen ind, ...


Annonce

... sætter tutten op til hans næsebor, slipper ballonen og snottet suges ud. Det fungerer ofte ret godt. Det vigtige er, at du ikke stikker tutten af næsesugeren op i næsen - du bør ikke stikke noget op i næsen på din dreng - da du så kan irritere slimhinden i næsen. Den skal sættes lige i kanten af næseboret.

Det er også vigtigt, at du ikke suger ham i næsen hele tiden, for jo mere du suger, jo mere slim kan der også dannes. Derfor skal du kun suge hans næse, når han har behov for det - lidt ligesom når du selv pudser din næse...

Nogle gange kan du også med fordel bruge saltvand i hans næse med den alder han har, igen for at løsne evt. snot i næsen - og så kan du evt. bruge næsesugeren bagefter.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Husk at vaske hænder på dig selv og på din dreng, når du renser hans næse, for at nedsætte risikoen for smitte med forkølelse.

Jeg vil anbefale dig mig bog "Helens bog om børn og sygdom". I den kan du læse meget mere om forkølelse, hvordan du lærer dit barn at pudse næse, hvordan du forebygger sygdomme, hvornår din dreng må komme i dagpleje/vuggestue i forbindelse med sygdom osv. Bagerst i bogen er et sygdomsregister :)

Fortsat held og lykke med ham - og hils i mødregruppen fra mig :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

18. november 2022 | Sygdom | 2 år

Omgangssyge og kost

Hej Helen Min datter har fået omgangssyge - hun har voldsom diarre og kaster...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2022 | Sygdom | 7 mdr.

Væske på ørene

Hej Helen Jeg har været til ørelæge med lillebror, og han var fyldt op med...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2022 | Sygdom | 13 mdr.

Rød numse - blister

Kære Helen Vores søn får fra tid til anden hvad der ligner små hvide...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2022 | Sygdom | 1 mdr.

5 uger og kan ikke finde ro

Hej Helen. Så er jeg tilbage da vi fik en lillebror sidst i aug. Han var en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annonce