Annonce

Annonce

Svar: Den ene testikel kan ikke mærkes


10. juli 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Line

Tak for dit brev :)

Det kaldes retentio testis eller kryptorkisme, når der mangler en, eller begge sten mangler i pungen, og det er rigtig godt, at I er henvist videre, så han kan blive undersøgt:)

Kryptorkisme betyder at stenene/testiklerne ligger skjult, det vil sige, at de ikke kan påvises ved almindelig klinisk undersøgelse - det jeres læge har foretaget. Det kan være den ene sten eller begge sten.

Nogle drengebørn har det, der kaldes retraktile testes. Retraktil betyder "som kan trækkes tilbage". Det er sådan, at hos små drengebørn, vil der nogle gange udløses en refleks (kremasterrefleks), når man f.eks. tager bleen af dem eller stryger dem på inderlåret :) Det får musklerne til at trække sig sammen og får stenene til at trække sig op. Retraktile testes kræver normalt ikke behandling, men det anbefales, at man følger det årligt.

Nogle drengebørn har det, der kaldes ascenderende testis. Her er stenene lejret over pungen, og man kan ikke få stenene til at bevæge sig ved at udløse kremasterrefleksen. Ascenderende testis vil være behandlingskrævende. Det vil sige, at man normalt vil anbefale operation. Det er vigtigt, at få stenene ned i pungen, fordi det vil have ...


Annonce

... betydning for normal fertilitet i voksenalderen.

Det er vigtigt at finde ud af, hvad der er tale om. Og det er derfor, at jeres dreng nu er henvist videre. På sygehuset vil lægen undersøge jeres dreng og ud fra undersøgelsen vil han/hun vurdere, om der bør laves en ultralydsundersøgelse. Lægen kan også vælge at ordinere en laparoskopi. Det er en kikkertundersøgelse af bughulen. Det foregår under bedøvelse, og det vil vise, hvor stenene sidder, og om kirurgisk behandling er nødvendig.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeres dreng kan altså godt have en sten/testikel, som bevæger sig op og ned, og som ikke på nuværende tidspunkt vil kræve operation. Han kan også have en sten/testikel, der sidder højt, og hvor man vil vælge at operere - derfor er det vigtigt, at han bliver undersøgt, så I kan få lagt en plan for, hvad der skal ske fremover :)

Det er således slet ikke sikkert, at jeres dreng skal opereres, men jeg kan godt forstå, hvis I bliver bekymrede for en evt. operation. Det er dog vigtigt, at I følger lægernes vejledning, så jeres dreng får den behandling, der er bedst for ham - ikke bare nu, men også på sigt :)

Stort knus med på vejen, og jeg vil meget gerne høre, hvordan det går jeg og hvad lægerne siger til det hele :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Sygdom | 1 mdr.

Gråd efter flaske

Kære Helen, Jeg skriver til dig for et godt råd angående vores søn på snart...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Sygdom | 3 mdr.

Grædende 3 måneders baby

Hej Helen Vi har været heldige med en mild dejligt dreng På 15 uger. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2018 | Sygdom | 2 mdr.

Baby udenfor og forkølelse

Hej Helen Vi står snart og skal på familieudflugt som foregår udenfor hele...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annoncer

Annonce