Annonce

Annonce

Svar: TV, børn og sygdom


23. februar 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Når barnet er syg, så kan det nogle gange være rigtig rart for barnet, at få lov til bare at sidde på skødet eller ligger på sofaen og se lidt tv - og det skal der naturligvis være plads til. Nogle gange virker det som adspredelse, og barnet glemmer måske, at det har kvalme, feber og er utilpas - andre gange ender barnet måske med at falde i søvn og får så sovet lidt ekstra, hvilket er godt for at komme sig.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der jo også kommer en del lys fra skærmen, som derfor kan være med til at holde barnet vågen, så hvis man gerne vil have barnet til at sove, så kan det være bedre at sætte sig i et lidt mørkt rum og hjælpe barnet med at overgive sig til søvnen med nærhed og kærtegn.

Du skal naturligvis også overveje, hvad din dreng ser - hvilken type programmer, hvilken type film, tegnefilm osv. Og hvis du fornemmer, at et program måske kan være lidt for voldsomt for ham, så synes jeg, at du skal slukke for det eller finde noget andet, som I kan se :)

Sygdom er mange ting - det kan være alt lige fra, at han ligger med 40 i feber og ikke kan andet end at ligge, til at han egentlig har det okay, godt kan lege lidt, men endnu ikke er frisk til at komme i dagpleje eller vuggestue... Og når han er nogenlunde frisk, så kan I godt lave lidt forskellige ting og hygge jer med lidt leg derhjemme.

Jo ældre han bliver, jo flere muligheder for stille leg vil der være - I kan bygge puslespil, læse i bøger, bygge en hule, lege te-selskab, han kan måske være med ...


Annonce

... til at bage boller eller lignende - hvilket også kan hjælpe lidt på appetitten, selvom han er syg.. Med den alder han har, så er det naturligvis lidt sværere, men stille leg kan stadig godt være bare at sidde og putte hos dig, kikke i en bog eller måske sidde på sit legetæppe og lege med lidt forskelligt legetøj.

I kan f.eks. sidde på gulvet og trille en bold imellem jer, du kan også trille bolden i forskellige retninger og lade ham følge bolden. Du kan gemme dig bag en stol, og I kan lege borte-tit. I kan også danse, synge sange med fagter, slå på tromme eller slå på et babyhammerbræt eller lignende, som giver lyd...

Simple puttekasser er godt - det samme er klodser, som du kan hælde ud på gulvet, og I kan hjælpe hinanden med at stable dem. En ringpyramide kan være sjov i denne alder. Også plastbøtter fra køkkenet kan være sjove at stable, putte inden i hinanden.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Hovedbiblioteket Esbjerg

Torsdag 1. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Torsdag 15. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Skjern Bibliotek

Se flere foredrag med Helen ...


En stor flyttekasse, som han kan sidde inde i eller som han kan kravle igennem, kan han også synes er sjov. Ligesom I kan sidde sammen og øve lyde, snakke sammen, pludre sammen...

Hvis han er frisk til det, kan det også være rart med et bad, og han kan sidde med forskellige legeting i badet, en fisk der kan trækkes op og som snurrer rundt i vandet, en kande, legeting der kan sættes på væggen, og som du kan hælde vand igennem, så de snurrer rundt osv. Og efter badet vil han nok have brugt en del energi og være tappet for lidt kræfter, så kan han få lidt at spise, og derefter blive puttet til en god lur...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Sygdom | 1 mdr.

Gråd efter flaske

Kære Helen, Jeg skriver til dig for et godt råd angående vores søn på snart...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Sygdom | 3 mdr.

Grædende 3 måneders baby

Hej Helen Vi har været heldige med en mild dejligt dreng På 15 uger. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2018 | Sygdom | 2 mdr.

Baby udenfor og forkølelse

Hej Helen Vi står snart og skal på familieudflugt som foregår udenfor hele...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Hvis du giver flaske ernæring, skal du være opmærksom på at blandingsforholdet er korrekt. Det kan også være, at du skal skifte til en anden type erstatning eller babymad. Du kan lindre barnet smerter ved at lave lidt mavemassage. Det gør du ved at massere forsigtigt omkring barnets navle i urets retning og cykle med barnets ben,- lege ”hjulene på bussen”, da dette...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 189,95

Du sparer: 60,00

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annoncer

Annonce