Annonce

Annonce

Svar: Har tabt sig


15. september 2016

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Sine

Tak for dit brev :)

Det lyder som om at både du og din datter har fået en maveninfektion og måske har I smittet hinanden... Du skal naturligvis holde øje med, at lillepigen ikke bliver ved med at tabe sig - hvis det fortsætter, så bør du få lægen til at tjekke hende igennem.

Derudover skal du naturligvis holde øje med, hvordan hun virker. Hun må ikke på nogen måde virke slap, apatisk, sløv, nægte at spise... Du skal holde øje med, om hun får feber, virker til at have smerter osv. Hvis du mærker ændringer i hendes tilstand, så skal hun ses af jeres læge.

Diarré skyldes ofte en virusinfektion, bakterier eller parasitter, men hos børn kan det også være et ledsagesymptom til en anden sygdom. Din datter kan derfor godt få diarré (tynd mave og hyppige afføringer) hvis hun f.eks. har mellemørebetændelse, halsebetændelse eller lignende...

Det er især på denne tid af året - efterårsmånederne - at man ser smitte med virus og dermed diarré. Smitten kan overføres direkte fra person til person f.eks. via jeres hænder, så det er vigtigt, at du sørger for en god håndhygiejne og vasker hænder både på dig selv og på din datter i forbindelse med f.eks. bleskift. Smitte kan også ske via legetøj og via fødevarer...

Da du ammer er det rigtig godt, hvis du kan fortsætte dette. Du må meget gerne ...


Annonce

... hjælpe hende til at spise effektivt ved brystet og du må gerne lægge hende lidt hyppigere til. Netop hyppigheden af amning er med til at øge din mælkemængde og dermed sikre hende lidt ekstra. Det samme er natamningen - om natten producerer du mere af det mælkestimulerende hormon prolaktin, så det øger også din mælkemængde, når du ammer sen aften, nat og tidlig morgen.

Hvis du oplever, at du mangler mælk og det er svært at få hende til at die tilstrækkeligt hos dig, så kan det være nødvendigt at tilbyde hende en flaske med modermælkserstatning. Det er vigtigt, at du sørger for at hun drikker godt, og at hendes væskebehov dækkes.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det lyder som om, at hun er ved at få det bedre, og du skriver også, at hun stadig er frisk, veloplagt og glad. Hvis du oplever, at hun ikke får det bedre, så bør du kontakte jeres læge. Lægen kan tage afføringsprøver for at finde ud af, om hun har en virus, bakterier eller andet, der skal behandles. Nogle gange vil lægen også anbefale flydende mælkesyrebakterier som f.eks. Semper Dråber. De indeholder Lactobacillus reuteri Protectis, som er en naturlig mælkesyrebakterie, der findes i menneskers tarmsystem og i modermælk.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig god bedring med hende :)

Derudover vil jeg anbefale dig min bog "Helens bog om børn og sygdom"...

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Sygdom | 1 mdr.

Gråd efter flaske

Kære Helen, Jeg skriver til dig for et godt råd angående vores søn på snart...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Sygdom | 3 mdr.

Grædende 3 måneders baby

Hej Helen Vi har været heldige med en mild dejligt dreng På 15 uger. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2018 | Sygdom | 2 mdr.

Baby udenfor og forkølelse

Hej Helen Vi står snart og skal på familieudflugt som foregår udenfor hele...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omega-3 og amning

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...

Læs mere i Babylex

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annoncer

Annonce