Annonce

Annonce

Svar: 6 årig bliver mere og mere bange


4. august 2016

Kategori:
Alder:
6 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære bekymrede mor

Tak for dit brev :) Dejligt at høre, at jeres dreng er ved at være færdigbehandlet og har det bedre og bedre - og tak for din fine beskrivelse af ham, jeg vil naturligvis meget gerne dele lidt tanker med dig.

Det er helt normalt, at børn i perioder kan være bange for forskellige ting. Nogle børn er bange for hunde, andre er bange for mørke eller tordenvejr, nogle børn er bange for at sove alene, andre børn har præstationsangst..

Men - angsten bør ikke fylde så meget, at det hæmmer barnets hverdag og dermed også jeres hverdag - og det gør det hos jer. Jeg er derfor helt enig med din sundhedsplejerske i, at dette er noget I skal have hjælp til. Det undrer mig, hvis "familiehuset" i kommunen ikke kan hjælpe, men hvis det er tilfældet, så må I kontakte jeres egen læge. Hvis du stadig har kontakt til sygehuset, som har fulgt jeres dreng, så vil det også være relevant at tale med dem om, hvilke muligheder I har.

Jeg kan se, at I bor i Københavns Kommune, og her er der flere muligheder for at få hjælp alt efter, hvad problemet er. Jeg tænker, at det umiddelbart er en børnepsykolog, som du skal tale med. Du kan prøve at kontakte kommunens PPR afdeling - går din dreng i institution, eller skal han i skole nu? Der er tilknyttet børnepsykolog til institutioner og skoler, og de kan fortælle dig, hvem du skal tale med.

Der er også ambulant børneterapi. De tilbyder rådgivning, undersøgelse og behandling af børn 0-18 år med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne - som ikke ...


Annonce

... tilbydes terapi i institution og skole. De tilbyder dog ikke terapi til børn med psykiatriske diagnoser, som f.eks. angst eller depression - hvis dette er den primære årsag til barnets vanskeligheder - men det er jo ikke sikkert, at det er tilfældet hos jer. Jeres dreng har jo været syg, været igennem et længere forløb, har måske nogle fysiske udfordringer osv. - og som følge af dette, lyder det som om, at han nu har begyndende angst (og han har ikke nogen diagnose)... De skriver, at det er sundhedsplejersker, børnelæger på hospitaler samt privatpraktiserende børnelæger, der henviser til træning. Derfor skal du henvende dig til den børnelæge der behandler/har behandlet jeres dreng, eller du kan kontakte jeres sundhedsplejerske igen og bede hende hjælpe jer.

Jeg synes det lyder helt relevant, at I får hjælp til jeres dreng - og at I får de rette redskaber til at støtte ham - derfor skal I henvises videre til nogen, der kan hjælpe jer, og derfor vil jeg anbefale, at du kontakter sundhedsplejersken igen, taler med egen læge og også undersøger muligheden for, at de kan hjælpe fra fra sygehusets side. De kender jeres dreng, de ved, hvad han har været igennem, hvad hans behov er - og burde kunne fortælle jer, hvor du kan få yderligere hjælp og vejledning :)


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du er ikke hysterisk eller overbekymret - det lyder for mig helt reelt :) Og det er netop vigtigt at hjælpe ham, så den angst han har ikke kommer til at fylde mere end den allerede gør...

Stort knus med på vejen fra mig til dig! :) Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2018 | Sygdom | 14 mdr.

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Min datter har været syg halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annoncer

Annonce