Annonce

Annonce

Svar: Sygdom og flaske - 2 år, 4 mdr.


8. januar 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære trætte mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at I har haft et hårdt efterår med en del sygdom og indlæggelse - og det lyder også som om, at I er ved at komme ud på den anden side nu... krydser fingre for det:)

Jeres dreng bør ikke få flaske, når han er over 2 år gammel, og jeg synes, at I skal stoppe med flasken helt. Smid flaskesutterne ud og vis ham, at flasken er i stykker, at den ikke længere virker - og tilbyd ham så et alternativ.

Han vil naturligt blive frustreret og ked af det, når verden ikke går helt, som han vil, når han mærker jeres modstand, så vil han få et anfald af fortvivlelse - men det er okay, og det må I så forsøge at rumme bedst muligt. I kan sætte ord på "såå du vil bare så gerne have din flaske, og så dur den ikke mere, det er også dumt", så han føler sig forstået. Men det betyder ikke, at han får flasken, for den behøver han ikke, når han er to år gammel - heller ikke, når han er syg.

Alternativet kan være en kop mælk eller en kop vand. Han må også stadig gerne få en godnatgrød, som en fast del af sit putteritual. Sammen med grøden kan han så blive tilbudt letmælk af en kop, derefter får han børstet tænder, og så bliver han puttet.

Han må meget gerne blive puttet med en bamse, slaskedukke, putteklud eller lignende. Og I må gerne læse lidt historie, synge en godnatsang, eller hvad han nu har behov for - men flaske får han ikke mere. Og når han så vågner om natten, søger jer og har brug for at mærke, at I er der, så giver I ham naturligt den tryghed, han søger, putter ham med bamsen igen, synger måske godnatsangen en ekstra gang, så alt er, som da han faldt i søvn, og så han trygt kan sove videre.

Og ja - det er hårdt, når han bliver ...


Annonce

... rigtigt ked af det, men det hører med til alderen. Når han får anfald af fortvivlelse, så er det fordi, hans hjerne stadig er umoden, og forbindelserne mellem hjernens forskellige dele endnu ikke er helt dannet. Fortvivlelsesanfald opstår ofte overfor ting, der i jeres verden virker som bagateller. Han kan f.eks. bryde sammen over at han skal vaskes, at du giver ham et æble skåret i både, og han ville have haft det helt, at du giver ham vand af den blå kop, og han ville have haft det af den røde kop.. eller at du siger nej til flaske, som han bare rigtig gerne vil have...

Nogle gange er det helt okay, at han får sin vilje og vi skal altid overveje, hvorfor vi siger nej, men andre gange er det også sådan, at det er de voksne som bestemmer og træffer valg for barnet - nogle gange er vi nødt til at sige nej, også selvom det gør ondt på jeres dreng, og han ikke forstår hvorfor. Og det er netop vigtigt, at du her kan rumme den fortvivlelse, der så kommer.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


At kunne rumme betyder, at du kan holde ud, at han har det, som han har det. At du ikke forsøger at lave det om - han må gerne være ked af det, frustreret, vred og fortvivlet - det kan vi alle sammen blive en gang imellem. Og at du ikke tager det personligt. Det er flasken han skal undvære - han kan stadig få noget at drikke, han kan stadig få din nærhed og tætte fysiske kontakt, han kan stadig blive trøstet, holdt om og beroliget osv. Det er blot flasken, han nu skal leve uden:)

Så hos jer, kan søvnen naturligt godt være påvirket af sygdom, det lyder dog som om, at det er flasken, som han er uhensigtsmæssig afhhængig af - og det er under alle omstændigheder en god idé at få stoppet med flaske :)

Rigtig meget held og lykke med projekt flaskestop!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2018 | Sygdom | 14 mdr.

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Min datter har været syg halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annoncer

Annonce