Annonce

Annonce

Svar: Ingen appetit efter en uges sygdom


20. december 2015

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Rifkas mor

Tak for dit brev og åh, hvor er det synd, at lillepigen har været så syg. Det lyder som om, at det ene har afløst det andet og hun lyder stadig ikke helt frisk... :(

Det er helt naturligt, at hendes appetit daler eller næsten helt forsvinder, når hun er syg. Og selvom det går bedre nu, så kan hun stadig godt have lidt kvalme, føle sig irriteret i næse og svælg. Hendes øresmerter kan påvirke lysten til mad og i det hele taget kan hun bare have madlede... Og hun forstår ikke, at det er vigtigt at spise og hun er heller ikke gammel nok til at kunne fortælle dig, hvad hun måske kunne have lyst til at spise...

Derfor er du nødt til at forsøge dig lidt frem. Prøv at tilbyde lidt forskellige ting i løbet af dagen, og se om hun så ikke får spist lidt. Lidt er bedre end ingenting.

Server også små portioner, som hun kan overskue. Hvis hun ikke har ret meget appetit, så kan det tage appetitten helt væk, hvis for meget mad stilles foran hende, så kan hun slet ikke overskue at spise. Så lidt af gangen ...


Annonce

... kan være en hjælp.

Du må meget gerne energiberige hendes mad lidt igen, ligesom du gjorde, da hun var under 1 år. Tilsæt gerne lidt ekstra fedstof, bruge lidt sovs til maden osv. så hun får lidt ekstra energi den vej igennem, netop fordi hun lige nu ikke spiser så meget.

Hvis hun får smertestillende, så kan det være en god idé at tilbyde hende mad ca. en time efter, så smerterne er mindre og evt. feber slået ned...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og så skal du sikre hende væske nok. Især væske er vigtigt - faktisk lidt vigtigere end maden lige nu... Hun må gerne få vand og mælk. Men du kan også give hende lidt juice eller saft, eller du kan lave en smoothie, hvor du blander lidt grøntsager og frugt og på den måde får lidt ekstra vitaminer i hende.

Det lyder som om, at tiden skal arbejde lidt for jer. Mon ikke juleferien vil være god for jer, så hun hurtigere kommer oven på og så appetitten vender tilbage - det håber jeg :)

Måske vil I have glæde af min bog "Helens bog om børn & sygdom"...:)

Rigtig glædelig jul! Og rigtig god bedring!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2018 | Sygdom | 14 mdr.

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Min datter har været syg halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annoncer

Annonce