Annonce

Annonce

Svar: Gylp - 10 dage gammel


20. december 2015

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Stine

Stort tillykke med lillebror, hvor dejligt med et lille decemberbarn:)

Det kunne gode lyde som om, at jeres lillebror har refluks, og I skal naturligvis sikre jer, at han ikke gylper så meget, at det går ud over hans vægt og trivsel. Hvis det er meget voldsomt, vil det være en rigtig god idé lige at drøfte det med lægen.

Det vil være rigtig godt, hvis du kan holde ham i en 30 graders vinkel, når han spiser og forsøge at sikre, at hans ryg er helt lige. Det kan hjælpe ham, så han ikke får slugt for meget luft og hjælpe mælken til at blive i maven.

Det er generelt en god idé at amme med forskellige ammestillinger, når han ikke er ældre end han er, fordi han stimulerer og tømmer brystet forskelligt alt efter, hvordan han bliver lagt til. Men det kan godt være en idé at bruge tvillingestillingen, hvor han sidder lidt mere oprejst, og hvis din mælk løber meget hurtigt, kan han også have glæde af den tilbagelænede ammestilling også kaldet laid back (se meget gerne min bog "Helens bog om amning og flaske".

Du skal også være opmærksom på at give ham pauser undervejs i måltidet - ikke at du skal tage ham fra, hvis han spiser godt og effektivt, men hvis han slipper af sig selv undervejs, så tag ham op, lad ham bøvse af og læg ham så til igen, når han atter virker parat.

Det kan også være en fordel, at du tilbyder ham lidt hyppigere måltider fremfor få og store måltider. Når han spiser lidt hyppigere, vil han ofte spise lidt mindre af gangen og derved have lettere ved at holde mælken i sig - når dette er sagt, så er det dog vigtigt, at du lader ham regulere sit behov, når han ikke er ældre end han er. Hvis du begynder at styre amningen for ...


Annonce

... meget, så risikerer du at din amning går i stå...

Du kan evt. gøre det, at du ammer ham fra et bryst, herefter lader ham bøvse, I kan nusse, pludre lidt osv. så kan du skifte ham og derefter amme ham fra modsatte side. Det kan gøre, at han bedre kan holde mælken i sig, at der går lidt tid mellem amning fra hvert bryst, samtidig med at du sikrer, at han får mælk nok...

Det kan være en god idé, at du ikke leger med ham, tumler med ham osv. i ca. 20 minutter efter måltidet, da du så meget let får "skubbet til mælken", så han gylper ekstra... jeg er normalt ikke meget for skråstole, men hos børn med refluks kan det nogle gange være praktisk, fordi han efter et måltid kan sidde i skråstolen og på den måde få tid til at nedbryde føden, før han så bliver lagt rigtigt ned... Det er vigtigt, at han ikke sidder og falder sammen, - for det første er det ikke godt for hans motoriske udvikling, men det vil også presse på hans mave og kan dermed gøre refluksen værre...

Når han skal sove, så vil det være rigtig godt, at du elevere hans lift lidt, det kan du gøre ved at stille hovedenden på et par bøger eller lignende, eller du kan lægge et sammenrullet håndklæde ind under madrassen, så madrassens hovedende løftes lidt op - igen ca. 30 grader.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis du når dertil, hvor du vil malke ud eller tilbyde mme, så kan du tilsætte fortykkelsesmiddel til din mælk eller købe en specielerstatning, beregnet til børn med refluks.

Det kan også være nødvendigt at behandle refluks med medicin (nexium som storebror også fik), drøft dette med jeres læge:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre og glæder mig til at følge jeres lille familie på fire!

Rigtig glædelig jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Sygdom | 1 mdr.

Gråd efter flaske

Kære Helen, Jeg skriver til dig for et godt råd angående vores søn på snart...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Sygdom | 3 mdr.

Grædende 3 måneders baby

Hej Helen Vi har været heldige med en mild dejligt dreng På 15 uger. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2018 | Sygdom | 2 mdr.

Baby udenfor og forkølelse

Hej Helen Vi står snart og skal på familieudflugt som foregår udenfor hele...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce