Annonce

Annonce

Svar: Forkølet og vil ikke have flasken


28. november 2014

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære mor til 2

Tak for dit brev :)

Det er rigtig vigtigt, at du hjælper din dreng med at få renset næsen, så han har så frie luftveje som muligt - og gerne inden han skal spise. For når han skal sutte på flasken, så skal han naturligt trække vejret gennem næsen og det kan han ikke, hvis næsen er stoppet.

Saltvandsdråber morgen og aften er fint, men prøv om ikke det også kan hjælpe at dryppe hans næse før flasken inden middagsluren. Brug gerne en næsesuger, som du kan købe påapoteket eller i større supermarkeder. Det er en lille ballon med en stift. Tryk ballonen sammen, sæt spidse op til næsen, slip ballonen og snottet suges ud. Prøv et par gange, så du får det hele fjernet.

Prøv også om du ved at kilde din dreng lidt under næsten f.eks. med snippen af en stofble eller me lidt vat, kan få ham til at nyse. Når han nyser, så renser næsen sig selv…


Uldundertøj, hævet hovedgærde osv. Det er alt sammen super!

Der sker ikke noget ved, hvis han ...


Annonce

... indtag af mælk ikke er så stort i et par dage, det vigtigste er at han får væske nok. Du kan fortsat komme mælk i og på hans grød og mos. Du må også gerne give ham lidt tykmælk yoghurt eller lignende - det kan være rart at spise, når man ikke er helt frisk og så får han lidt mælk på den måde.

Det vil være fint med 3 flasker modermælkserstatning i døgnet - f.eks. inden middagslur, aften og sen aften. Og derudover må han faktisk også gerne få lidt te - koffeinfri te, der findes flere typer men f.eks. kamillete. Nogle gange vil børn hellere drikke lidt te end mælk, - det kan være at ha har lidt kvalme og så kan lidt kogt vand/te nogle gange være rarere.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Generelt bør flasken bruges til modermælkserstatning og ikke til te eller andet. Men når han ikke er helt rask, så er væskeindtaget vigtigst. Du kan derfor godt prøve med te i flasken - men ellers er det bedst at give ham te af en kop eller tudkop.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2018 | Sygdom | 14 mdr.

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Min datter har været syg halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annoncer

Annonce