Annonce

Annonce

Svar: Spisning - 8 år, 4 mdr.


18. november 2014

Kategori:
Alder:
8 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Tak for dit brev:)

MIn umiddelbare tanke er, at der højst sandsynligt er en sundhedsplejerske på jeres datters skole, som det ville være helt relevant at tale med. I kan altid ringe og aftale en tid, hvor I kan komme forbi hendes kontor til en snak - og I kan lave en aftale med hende om, at hun nogle gange snakker med jeres datter, så der på den måde bliver lidt fokus på, at det er vigtigt at jeres datter husker at spise sine måltider. Altså så jeres datter stille og roligt begynder at forstå, at når I beder hende spise, så er det ikke for at irritere hende, men fordi I gerne vil hjælpe hende - det er vigtigt med mange små måltider:)

Om en diætist vil være relevant afhænger af, hvorvidt I synes det er svært at sammensætte hende kost, så hensigtmæssigt som muligt. En diætist kan hjælpe jer med en kostsammensætning, som vil give jeres datter så meget energi som muligt og samtidig lave den med udgangspunkt i fødevarer, som I ved at jeres datter godt kan lide, i håb om at hun så bedre vil kunne spise.

Deruover tænker jeg, at det er rigtig vigtigt, at I giver hende mad, som hun forholdsvist let kan spise. Det må ikke tage for lang tid at tygge sig igennem maden. Hvis hun bruger lang tid på at spise, så vil hun ofte ikke indtage mad nok. Derfor bør gulerødder skæres i mundrette stykker, så hun hurtigt kan tygge sig igennem dem. Ligesom frugt bør medbringes skåret i både, skrællet osv. I kan bruge "frugtposer" til formålet.

Det kan også være drikkeyoghurt eller lignende, som hun kan have med. Nogle ...


Annonce

... gange er det lettere at drikke og derefter løbe ud at lege, hun kan næsten drikke den på vej ud til legepladsen - hvis hun har travlt med at komme ud.

Chokolade og sukkerholdige fødevarer hæver blodsukkeret hurtigt og giver et hurtigt boost af energi - men når blodsukkeret falder, så falder det til gengæld hurtigt og det er nok her, hun næsten kan være ved at besvime. Det kan derfor være en god idé at give hende mad, som holder blodsukkeret mere stabilt og som giver mæthed over længere tid. Det kan være en banan eller det kan være fuldkornsbrød - gå efter brød med fuldkornsmærket. Hvis hun har brug for "lidt sødt", så kan det være en fint revet råkostsalat f.eks. bestående af fint revet gulerod, spidskål, æble, drysses med lidt rosiner, appelsinstykker eller lignende.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Husker hun at spise i 10 frikvateret? I kan evt. lave en aftale med lærerne om, at de husker at sige til børnene, at de skal spise deres medbragte frugt. Det kan også være at det vil kunne hjælpe hende med et lille ur, som kan sættes til at "bippe", når det er tid til at spise.. for nogle børn er det rarere på denne måde, fordi de har følelsen af at de selv styrer det mere end hvis voksne hele tiden "er efter dem" for at de skal spise.

Til sidst vil jeg lige nævne, at hvis I fortsat både oplever og hører fra skolen, at hun mangler energi, har tendens til nogle gange næsten at besvime, virker sulten men ikke spiser, mangler overskud osv. - så kan det være en god idé at tale med jeres læge og evt. få tjekket hendes blodsukker.

Fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Sygdom | 1 mdr.

Gråd efter flaske

Kære Helen, Jeg skriver til dig for et godt råd angående vores søn på snart...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Sygdom | 3 mdr.

Grædende 3 måneders baby

Hej Helen Vi har været heldige med en mild dejligt dreng På 15 uger. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2018 | Sygdom | 2 mdr.

Baby udenfor og forkølelse

Hej Helen Vi står snart og skal på familieudflugt som foregår udenfor hele...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen,- disse sammentrækninger kalder man efterveer. Efterveer er ofte værst for flergangsfødende og når barnet bliver ammet. Under amningen produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen.

Læs mere i Babylex

Håndudmalkning

Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.

- Begynd med at vaske dine hænder og klem en lille smule mælk ud af brystet, som kasseres.

- Malk ud i en ren skål, som mælken let kan sprøjtes ned i

- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annoncer

Annonce