Annonce

Annonce

Svar: Tilstoppet tårerkanal


7. oktober 2014

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Tak for dit brev og hvor dejligt at høre, at jeres dreng er begyndt at sove lidt længere om morgenen :) 7, 9, 13 krydser fingre for den gode gænge…

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det fungere lidt som 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårer/øjenvæske løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og tårekanalen er 'afløbet'.

Når tårekanalen er tilstoppet eller fungerer dårligt, så vil barnet få søvnklatter eller fugtige øjne. Tårekanalen udvikler sig selv i løbet af det første år, og 99% af alle børn kurerer sig selv.

Nogle gange kan det hjælpe at massere blidt under øjet - du skal massere indefra øjenkrogen ud ud (i retning mod øret). Det kan nogle gange løsne lidt op og hjælpe til bedre passage og andre gange har det absolut ingen effekt.

Det anbefales at rense med rent vand og gerne saltvandsopløsning 0.9 % som svarer til vores tårevæske. Du kan smøre med lidt mild creme eller salve under øjet, men skal naturligvis være meget forsigtig og sikre, at der ikke kommer noget ind i selve øjet, det ...


Annonce

... er mere for at skåne huden lidt.

Jeres dreng lyder dog også til at have problemer med øjenbetændelse og det er rigtig godt at han er set og vurderet af både egen læge og øjenlæge. Der findes to typer af øjenbetændelse - en mild og en svær - og den svære er netop, når der findes bakterier eller virus i øjet, og det skal behandles. Det gør ondt at have øjenbetændelse, det svier og er meget ubehageligt, det kan give lysskyhed og dermed manglende lyst til at se på ting og på jer, og det er vigtigt at jeres drengs øjne fungere optimalt. Det smitter også - så han kan blive ved med at smitte sig selv, ligesom I også kan blive smittet (børn med svær øjenbetændelse må heller ikke komme i institution, netop fordi det smitter). Derfor er I nødt til hele tiden at have kontakt med lægen, så lægen ikke tror, at jeres dreng er kureret og at der ingen problemer er mere - for det er der jo:)


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Man vil nogle gange vælge at operere for tilstoppet tårekanal. Om det er nødvendigt er en lægelig vurdering.

I min bog "Helens bog om børn og sygdom" kan I læse mere om øjenbetændelse, hvordan man drypper øjne osv. på små børn.

Rigtig god bedring med ham:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2018 | Sygdom | 14 mdr.

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Min datter har været syg halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annoncer

Annonce