Annonce

Annonce

Svar: Dråber mod forkølelse


12. september 2014

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Lina

Tak for dit brev :) Og dejligt at høre, at det har hjulpet jeres datter at få lagt dræn. Dejligt at hun nu sover bedre og trives bedre generelt:)

Echinaforce indeholder Ethanol 65% og bør ikke gives til børn under 12 år, som du også har læst på indlægssedlen. Derudover anbefaler sundhedsstyrelsen, at man ikke giver naturlægemidler til børn under 2 år.

Jeg har fuld forståelse for, at I gerne vil sikre jeres datter et godt immunforsvar, så hun går igennem efterår og vinter med så få sygedage som muligt. Det er rart for både hende og jer:)

Kosten har betydning, og det er vigtigt, at I hjælper jeres datter til at spise så varieret som muligt. Undersøgelser tyder på at økologisk frugt og grønt har et højere indhold af forskellige antioxidanter, og det bidrager væsentligt til at give kroppen et bedre immunforsvar.

Fisk har betydning. Fisk indeholder vigtige vitaminer og mineraler, blandt andet Selen, der virker som antioxidant og dermed styrker immunforsvaret indefra. Det er derfor en rigtig god idé, hvis I kan spise fisk til aften mindst 2 gange om ugen og kan give jeres datter fisk til frokost flere gange ugentligt.

Søvn har betydning. Det er derfor dejligt, at jeres datter nu er begyndt at sove mere og sove bedre. Hvis jeres datter sover dårligt, vil hun naturligt have sværere ved at bekæmpe de forskellige infektioner hun kan få.

Undgå kulde og træk, som kan nedsætte den naturlige ...


Annonce

... modstandskraft hos jeres datter. Det er vigtigt at I hjælper hende med at holde så konstant en kropstemperatur som muligt. Uldundertøj og nattøj i uld kan hjælpe hende med at have en tilpas temperatur uanset om hun går rundt eller sidder stille.

Og når dette er sagt, så er det også sådan at immunforsvaret styrkes med alderen og jeres datter er til en vis grad nødt til at få visse infektioner. Det er netop i takt med at hun får infektionerne, at hendes krop udvikler modstandsdygtighed overfor vira og bakterier. Man siger normalt, at det tager 2 vintre med forkølelsesvira at få opbygget barnets immunforsvar så meget, at en vinter kan overstås uden alt for mange sygedage:)

Når I oplever at jeres datter er ved at blive forkølet, så hjælp hende også med at få renset sine luftveje. Hun kan endnu ikke finde ud af at pudse sin næse, men I kan hjælpe hende med at dryppe næsen med saltvandsdråber.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Er I stoppet med at give flaske? Vær opmærksom på at hun ikke bør ligge ned, når hun får flaske, fordi det kan give tilbageløb til øret og dermed øge risikoen for mellemørebetændelse.

Jeg vil anbefale jer meget min bog "Helens bog om børn og sygdom". I den finder i gode råd til hvordan I forebygger sygdom, hvordan I passer og plejer jeres datter, når hun er syg, observerer hende osv. Ligesom I kan slå sygdomme op og læse om, hvad I selv kan gøre og hvornår I skal ringe til lægen - og meget mere:)

Rigtig meget held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2018 | Sygdom | 14 mdr.

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Min datter har været syg halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang man mødes.

Det kan være en stor glæde at mødes med og at dele erfaring med andre mødre og ofte vil man i mødregruppen finde ud af at gå til babysvømning eller andre aktiviteter sammen.

Læs mere i Babylex

Morgenmad

Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat. Ofte vil en portion yoghurt ikke være nok.

Til barnet over 1 år kan du give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Evt. med lidt frugt.
- A38 eller tykmælk med rugbrødsdrys eller Müsli.
- Grovbrød, grovere boller (f.eks. havregrynsboller) med ost, evt. marmelade
- Cornflakes
- Havregryn

Server altid letmælk for et barn over 1 år.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annoncer

Annonce