Annonce

Annonce

Svar: Polypper og lægebesøg


22. august 2009

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Tene

Det er rigtig godt at I har fået undersøgt jeres datter og at I er blevet henvist videre. Jeg synes det er vigtigt at få klarlagt, hvorvidt hendes polypper er så store at de bør fjernes eller om de skal have lov at sidde - valget af hvorvidt man gør det ene eller det andet, afhænger fuldstændig af hvordan jeres datter trives.

Det er normalt at man, især hos mindre børn, oplever, at mandlerne og polypperne kan hæve meget. Hos nogle børn bliver de så store at de hæmmer barnets vejrtrækning og det giver barnet problemer, - især under søvn, fordi barnet ikke kan trække vejret sufficient nok og dermed ikke får ilt nok, når det sover. Man kalder dette for søvnapnø.

Du skriver ikke om din datter har problemer med sin søvn? Oplever du at hun sover meget dårligt, snorker hun f.eks. højlydt når hun sover? Det kan være tegn på hævede mandler og polypper og har hun problemer med dette, så er der en indikation for at operere hende. Hun skal jo sove godt og have ilt nok ...

Mandler er lymfelignende væv, der sidder på begge sider af halsen ved indgangen til svælget. Polypper er det tilsvarende væv, men sidder i næsesvælget og sammen hjælper både mandler og polypper med at bekæmpe infektioner ved at producere antistoffer. Vi får naturligt mange bakterier ind gennem munden og ...


Annonce

... næsen og antistofferne sørger for - eller forsøger i hvert fald så godt de kan - at bekæmpe alle disse bakterier.

Især de første 2 år af barnets levetid, er produktionen af antistoffer i mandler og polypper stor og derfor er man, så vidt jeg ved, lidt forsigtig med at operere børn under to år - men ser ofte tiden lidt an. Vurderingen handler dog om hvorvidt barnet er påvirket eller ej og er der tale om et barn med dårlig søvnkvalitet, så vil man nogle gange vælge at operere før.

Man kan operere på mange måder i dag og operation af mandler og polypper er ofte et meget mere mildt forløb hos børn, end det er hos voksne. Det er dog altid svært at operere så små børn, for din datter kan jo ikke forklares hvad der skal ske og vil ikke kunne forholde sig til det - for hende er det et overgreb og jeg kan godt forstå du har dine betænkeligheder ved det ...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Man kan låne bøger om at være på sygehuset, man kan købe en lægetaske og lege læge osv. - men hun er stadig for lille til dette og vil ikke få noget ud af det.

Der er nok ikke andet at gøre end at vente på forundersøgelsen og tale med lægen på sygehuset om, hvordan I skal forholde jer. Det er lægerne som er bedst til at rådgive jer.

Jeg håber du kan bruge mine tanker videre, fortsat held og lykke og rigtig god bedring med hende:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

25. februar 2021 | Sygdom | 2 år, 8 mdr.

Tæt i næse

Kære Helen. Vi har de seneste måneder kæmpet meget med vores datter´s næse,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. februar 2021 | Sygdom | 11 mdr.

Syg efter dagplejestart

Hej Helen. Jeg har haft glæde af dine breve ang. Min datters spisning, men...

Læs hele brevet og Helens svar


26. januar 2021 | Sygdom | 3 mdr.

Gylp og afføring gør ham meget træt

Kære Helen, Vores søn på knap 3,5 måned døjer rigtig meget med gylp (han...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2021 | Sygdom | 4 år

Rysteture i kroppen

Hej Helen, Vores datter på 4 år vågner en gang imellem op om morgenen med en...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2021 | Sygdom | 6 mdr.

Min søn på 6 måneder vil ikke spise

Kære Helen Tak for en rigtig god og hjælpsom brevkasse - her har jeg brugt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udstyr

Tænk fremad når du skal vælge, hvad du køber til dit barn. Et barn får brug for rigtig mange ting og meget er ofte dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

Autostol, kravlegår og andre babyting kan lejes flere steder og til meget fornuftige priser.

Senge, høje stole, autostole, og andre større anskaffelser bør være mærket DVN (Dansk Varefakta Nævn) eller DS (Dansk Standard). Det er...

Læs mere i Babylex

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce