Annonce

Annonce

Svar: Sover pludselig ikke igennem længere


24. januar 2008

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Tanja

Jeg tror bestemt at der er en sammenhæng imellem din datters indtag af mad i løbet af dagen og hendes øgede behov for amning om natten. Det at hun spiser i 10 minutter lyder jo umiddelbart som om at hun har et reelt behov for mælk på det tidspunkt - det lyder således ikke kun til at være ren hygge og jeg synes at I derfor skal gøre hvad I kan for at få mere mad i hende i løbet af dagen.

Det er klart at ferie, sygdom osv. også har gjort sit til at ændre på søvnvanerne, men ud fra den plan og beskrivelse du har sendt, så tænker jeg at lillepigen skal have mere mad.

Da hun nu er 7 måneder gammel, så vil det være rigtig godt, hvis hun kunne få skemad ca 4 gange dagligt og hvis du derudover også kunne give hende brødskorper og lignende som mellemmåltider. Hun skal øve sig i at sidde med mad i hånden, så hun omkring 8 måneders alderen er parat til rugbrødshapsere, pastaskruer og lignende. Hun skal altså stille og roligt til at have mere og mere af jeres mad.

En plan for et barn i 7-8 måneders alderen kunne se således ud:

Tidlig morgen 06: Evt amning

Morgen 7.30: Havregrød, vand af kop

Formiddag 9-9.30: banan eller anden frugtmos eller frisk frugt at sidde med i hånden, også meget gerne lidt brødskorper, ristede rugbrødsbjælker eller lignende i hånden.

Ammes og puttes til formiddagsur kl. 10, sover mellem ½-1½ time

Frokost 12: Øllebrød en gang imellem ellers grøntsagsmos med kød eller fisk, igen brødskorper, agurkestænger og lignende at sidde med, vand af kop

Ammes og puttes til middagslur kl. 13.30-14, sover 1-2 timer (kør hende en tur i barnevognen, ...


Annonce

... lad hende starte med at sidde op, kigge på verden og put hende så når hun viser træthedstegn og er parat til at sove

Eftermiddag 15.30-16: Flerkornsgrød med frugtmos, vand af kop, Igen få lidt frisk frugt at sidde med i hånden, Agurkeskiver og lignende. Ammes evt efterfølgende

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk og mere og mere familiemad, ris, indmaden af en frikadelle (kød, fisk) sovs af forskellig slags, kartofler som både at gnaske i, små kogte blomkål eller broccolibuketter. Skal altså have både moset mad og mad som hun kan sidde med i hånden og udgangspunktet bliver mere og mere jeres mad og mad som smager af noget. Hendes nysgerrighed og lyst til at putte i munden skal udnyttes. Vand af kop


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Ammes og puttes kl. 19-19.30, tidspunktet for denne søvn vil naturligt variere efter hvor meget hun har sovet til middagslur og om hun har haft behov for en lur sidst på eftermiddagen. Hvis hun springer sin sene eftermiddagslur over, så er det rigtig fint at du putter hende her.

Sen aften 23-24: Evt. amning. Nogle børn har behov og sover så til næste morgen tidlig, andre behøver den ikke.

Hvis I følger ovenstående plan så kan I godt forlange at hun ikke får mælk i tidsrummet 24-06, så er hun rigtig godt dækket ind om dagen og så må hun hjælpes med at skifte stilling, beroliges lidt, kærtegnes, evt. få en tår vand eller lignende, så hun atter lærer at sove om natten. Det er vigtigt for jer alle.

Håber ovenstående hjælper dig lidt videre, rigtig meget held og lykke:o) Og hvor er det ellers flot gået med principperne fra "sov igennem uden gråd" - super, det skal nok gå igen:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vådservietter

Mange familier synes det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet skal skiftes.

Mange vådservietter indeholder parfume, som kan give allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen. Vådservietter bør derfor kun bruges på tur eller som en nødløsning.

Engangsvaskeklude med vand og eventuelt lidt miljømærket sæbe uden parfume er mindst ligeså godt.

Brug aldrig vådservietter i ansigtet, da vådservietter...

Læs mere i Babylex

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annoncer

Annonce