Annonce

Annonce

Svar: Prinsessen på ærten nægter at sove


29. august 2006

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Fiona´s trætte forældre

Tak for jeres brev. Det er meget svært for mig at gennemskue, hvad der sker, når jeg ikke kan være til stede i situationen. Men jeg vil prøve at komme med lidt overvejelser og så kan I selv vælge til og fra.

Min umiddelbare tanke er at der er sket meget for jeres lille pige de sidste måneder. For det første har hun været syg og har sandsynligvis haft svært ved trække vejret pga sin RS virus. Når så små børn rammes af denne virus bliver de ofte rigtigt dårlige.

Det har betydning fordi hun jo kan have fået en erfaring med sig om at når man har sovet lidt, så klotter næsen til og så kan man ikke får vejret. Så selv om hun ikke længere har det problem, så husker kroppen og "et fald i en drøm" kan måske give en forskrækkelse, som vækker minder og hun våger ulykkeligt op.

I er samtidig flyttet, hun sover i nye omgivelser, der er nye lyde, lugte osv. Nogle børn reagerer ikke på sådanne ting, mens andre børn er meget sensitive og især har brug for genkendelighed. Derfor har det måske virket stressende for hende og det har været svært for hende at finde roen det nye sted.

Hun er også begyndt i vuggestue. Det er en stor omvæltning og hun oplever rigtig meget, som skal bearbejdes om natten i drømme. Det er normalt at børn i den periode, hvor de begynder pasning, oplever meget nyt og derfor også mere uroligt om natten, på samme måde som de ofte er mere trætte i løbet af dagen. At det er nødvendigt ...


Annonce

... at være mere om hende om eftermiddagen kan således være en almindelig følge af ovenstående.

Det er derfor også normalt at hun fortsat har behov for at sove 2 lure dagligt og det er helt i orden. Det lyder umiddelbart ikke som om at det skal ændres lige nu. Nogle børn er omkring 1½ år før de kan nøjes med en lidt længere middagslur.

Det at vågne med skrig kan også lede tanker hen til om hun har ondt. Børn der har smerter vågner ofte ved skrig og er utrøstelige som I beskriver. Det kan være tænderne eller ørerne, maven, benene. Nogle gange kan man ikke lokalisere smerten, men det hjælper f.eks. at give lidt paracetamol. I kan prøve at drøfte dette med lægen.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


I fortæller at hun drikker rigtig meget og ud fra jeres beskrivelse så lyder det også af meget. Har hun så også tilsvarende store vandladninger og har hun andre tegn som kunne være anderledes? Jeg tænker på, hvordan hun virker generelt?

I skriver at hun i vuggestuen er frisk og glad, oplever I hende også sådan hjemme - I kender hende trods alt bedst. Eller virker hun uoplagt, har hun nedsat appetit, leger hun som hun plejer, har hun f.eks. haft svamp i numsen eller andre tegn på infektion osv. Jeg spørger fordi jeg tænker at hvis hun har flere symptomer på at hun egentlig ikke er helt frisk, så ville jeg lige få hende tjekket af lægen.

Ært eller ej, så må der være en årsag og jeg håber at lidt af mine overvejelser kan bringe jer videre. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annoncer

Annonce