Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke puttes af far, del 2


7. juni 2021

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med jer

Tak for jeres brev :)

Jeg kan godt forstå, hvis far bliver ked af det. For det er naturligt rigtig hårdt, hvis han kan gøre alt andet end at putte - og det gør naturligt ondt, hvis han føler, at hun afviser ham og han ikke kan trøste hende og give hende ro...

Det er dog vigtigt at holde fast i, at far jo kan alt andet, og at de to faktisk hygger sig utrolig godt sammen. Der er ingen problemer om dagen, hvor han fint kan putte hende i barnevognen, faktisk bedre end mor kan :) Og han kan om aftenen sagtes give hende mad, bade hende, give hende godnatbanan, flaske osv. Og også putte hende i seng - men lige der, hvor hun skal overgive sig til søvnen, har hun brug for sin mor... Og jeg tænker, at I skal give hende tid.

Jeg synes det er en rigtig god idé, hvis I holder fast i at far gør alt det, som leder op til putning, også når du er hjemme. Så det bliver nogle rutiner og et ritual, som de to har sammen. Det er også rigtig fint, at far nogle gange prøver at putte hende i seng - men så kommer mor ind og siger godnat derefter. Og på samme måde skal du nogle gange putte hende i seng, og så kommer far ind og siger godnat. Jeg tænker, at det vil være godt, hvis hun kan sige godnat til jer begge to, så det på den måde er og bliver noget helt naturligt at sige godnat til både mor og far - og gradvist vil far så kunne tage helt over, hvis mor ikke er hjemme.

Jeg tænker, at I skal forsøge at gøre putningen så naturlig som mulig ...


Annonce

... og begge være en del af det og så give hende den tid, som lyder til at være nødvendig. Det er vigtigt, at I ikke gør til til et specifikt projekt, der går ud på, at far skal, men at I lader det være en gradvis tilvænning, hvor hun naturligt bliver tryg ved at far også kan sige godnat om aftenen.

Hun har brug for tid, og det er helt okay. Hun er glad for sin far og lyder til at være rigtig fint knyttet til ham. Det er super dejligt, og far skal prøve ikke at taget det personligt, når hun gerne vil puttes af mor om aftenen. Han er der stadig og er jo med til alt, lige inden hun lukker øjnene og falder i søvn, og han kan naturligt stadig også sige godnat.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Så far skal gøre alt det, som lede op til putning. naturligvis kan du en gang imellem også være den, som giver hende bad og gør hende klar til natten, men det vil være super godt, hvis det er far, der som udgangspunkt gør alle disse ting hver aften. Så kan far putte hende i seng og sige godnat, og så kommer mor ind og siger naturligt også godnat. På den måde er det trygt og dejligt for jer alle tre - og er du så ikke hjemme en dag, så vil hun forhåbentlig være så tryg ved ritualet og måske bare falde i søvn - faktisk vil du/I måske opleve, at hun nogle aftener næsten når at falde i søvn, før du kommer ind til hende... Ikke i starten, men i takt med at hun vænner sig til disse rutiner og også bliver ældre:)

Jeg håber, at I kan bruge disse tanker lidt videre. Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

Derfor er det vigtigt at tænke forebyggelse ind i de daglige puslerutiner, så dit barn kan få en sund, intakt og ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

3. august 2021 | Sovevaner | 16 mdr.

1 time før 16 mdr datter falder i søvn om aftenen

Kære Helen, Så har jeg vist brug for dine gode råd igen! Min datter der...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2021 | Sovevaner | 16 mdr.

Skiftes til at putte? 16 mdr

Kære Helen. Vi er egentlig godt i gang med at forsøge at vænne vores...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Urolig dreng på 3. måned - hjælp til bedre rytmer

Kære Helen Vi skriver til dig for at få hjælp til at få en mere “normal” og...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby på 7 mdr. vågner hele tiden om natten

Hej Helen Min datter vågner hele tiden om natten, jeg er nok oppe med hende...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Døgnrytme efterlyses

Kære Helen Tak for en dejlig brevkasse, som jeg har brugt meget igennem...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Der må derfor tages store individuelle hensyn, hvor det vigtigste er at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet Nutramigen eller Profylac.

Det vides ikke, hvor længe det...

Læs mere i Babylex

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce