Annonce

Annonce

Svar: Mit barn sveder helt vildt om natten


29. august 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er normalt at små børn sveder, - især når de sover. Men du har naturligvis ret i, at det er vigtigt, at jeres datter kan komme af med varmen, og hvis hun er "drivvåd", så har hun det for varmt...

Det kan være nødvendigt at give hende mindre tøj på, måske er natdragten for meget, så hun vil trives bedre i blot en bodystocking. Da det er meget varmt i øjeblikket, så vil bomuld sandsynligvis være rarest, men ellers kan I forsøge med en body i uld eller blanding af uld/silke, eller uld/bomuld i løbet af efteråret og vinteren. Fordelen ved uld er, at det kan suge op til 40% af sin egen vægt, så hun vil stadig blive holdt tør, selvom hun sveder. Bomuld kan suge 7-10 %, så hvis hun sveder meget, kan hun derfor hurtigt komme til at føle sig fugtig og dermed blive kold.

Uld har også den fordel, at den er lavet af lange snoede fibre, som skaber millioner af små luftlommer. Det er med til at give en stabil temperatur omkring huden, og det er derfor med til at gøre, at hun hverken får det for varmt eller koldt. Så prøv jer lidt frem, hvor meget tøj (eller hvor lidt) hun skal have på, og om det lige nu fungerer bedst med uld, bomuld eller en blandingsvare...

Jeg vil anbefale jer, at I fjerner sengeranden. Der er en risiko for, at den lukker lidt for meget af, så der bliver for lufttomt omkring jeres datter, og hun derfor får det alt for varmt. Hvis sengerenden ikke er på, vil luften bedre kunne cirkulere imellem tremmerne og derfor gøre det lettere for hende at komme af med varmen.

Derudover kan det være en god idé at se på, hvad hendes ...


Annonce

... madras er lavet af, måske er den lavet af et materiale, som gør det svært for hende at komme af med varmen. Nogle gange kan det hjælpe at skifte madras, andre gange kan det være en idé at komme en rullemadras på madrassen, fordi den så er lavet i noget materiale, som kroppen bedre kan ånde igennem.

Det kan også være en god idé at bruge sommerdyne i stedet for vinterdyne, og man kan faktisk også købe tempererede dyner til børn, hvis det viser sig at jeres datter generelt er meget varm under søvn.

Sengetøjet kan have betydning, det vil være godt med almindeligt bomuld eller I kan forsøge med sengetøj lavet i silke eller måske bambus, som også skulle kunne absorbere sved hurtigere end bomuld. Silke har på samme måde som uld en tempererede effekt.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

I kan overveje have et termometer i rummet og over et par nætter måle temperaturen. Den bedste sovetemperatur ligger omkring 18 grader, og det vil være rigtig godt, at I søger for åbne vinduer, når I ikke er i værelset, så rummet er fyldt med kølig frisk luft, når hun puttes. Det er også fint at lade vinduet stå på klem, som du skriver, at I gør lige nu, ligesom nedrullede gardiner i løbet af dagen også kan være med til at holde rummet mere køligt.

Hvis hun har det meget varmt, når hun sover, så vil dette naturligt kunne forstyrre hende søvn, ligesom vi andre også kan sove uroligt, når det er rigtig varmt. Derfor er det godt, hvis I kan forsøge at hjælpe til søvn uden for voldsomme svedture - men det er naturligt svært, som nætterne er lige nu :)

Sørg for at hun får ekstra vand/mælk at drikke!

Håber du kan bruge dette videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Ammeforberedelse INDEN fødslen

Rollen som mor begynder allerede at fylde meget i tankerne den dag en kvinde ser de to streger, der indikerer at hun er gravid. Hun mærker uge for uge, at kroppen ændrer sig og maven langsomt begynder at vokse.
For de fleste gravide er det den kommende fødsel, der fylder mest i tankerne og ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

28. marts 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Dårlig søvn hos 18 uger datter

Hej Helen. Skriver til dig angående min datter på 18 uger. Først lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Forstyrret søvn

Hej Helen Hjælp! Jeg har en dejlig og glad baby på 5 måneder. Han trives,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2020 | Sovevaner | 23 mdr.

Søvn og dagsrytme

Kære Helen Det er ved at være længe siden, jeg har haft brug for at skrive....

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2020 | Sovevaner | 12 mdr.

Fra 2 til 1 lur, må man hjælpe til?

Hej Helen Vores dreng er ved at gå fra 2 til 1 lur. Desværre gør han det ved...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Baby sover for korte lure

Kære Helen, Tak for svar på mine to sidste breve – det var gode råd, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi

Episiotomi er når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det for at barnet bedre kan komme ud.

Læs mere i Babylex

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce