Annonce

Annonce

Svar: Søvn - det virker godt men...


28. november 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit brev og stort tillykke med at I venter en lillebror, hvor er det dejligt - og så kun med godt 1 års mellemrum, de kan få stor glæde af hinanden :)

Som udgangspunkt skal man ikke ændre noget der fungerer. Jeres datter får nu kun 2 flasker i døgnet, hvilket er helt alderssvarende. Hun falder rigtig fint i søvn og sover i løbet af 2 minutter, når du putter hende - og ofte behøver du ikke gå med barnevognen men kan bare rokke den lidt, så sover hun. Det lyder så fint - og samtidig fortæller du, at hun sover betydeligt længere end hun tidligere har gjort. Nu sover hun ofte 1.5 time til hver lur (krydser fingre for at det fortsætter :)).

Du må gerne putte hende i barnevogn om dagen og i tremmesengen om natten. Du må gerne have denne forskel. Det kan være rigtig praktisk i hverdagen, at hun netop kan sove i sin barnevogn. Det giver dig mulighed for at trille op at handle eller lignende, ligesom I også kan tage på ture, hvor hun så bare kan falde i søvn, når det er tid - så hun ikke er afhængig af sin seng for at kunne sove. Hun må således gerne have to trygge sovesteder:)

Hvis du på et tidspunkt ønsker at ændre på det, så kan du godt gøre det du selv har tænkt - arbejde på at putte hende i barnevognen uden at rokke hende og derefter putte hende i tremmesengen. Men det er så kortvarigt at du rokker hende, og hvis hun er vant til at sove i sin tremmeseng, så kan hun sandsynligvis også puttes i den om dagen, hvis det en dag er for koldt til at sove ude. Så bruger du bare de samme rutiner i tremmesengen, som du normalt putter hende med.

Når hun om et par måneder bliver storesøster, så vil der naturligt ske nogle ændringer, og det kan ikke undgå at påvirke hende. Det kan f.eks. godt påvirke hendes søvn og hendes evne til at overgive sig til søvnen. Derfor er der ikke grund til at du lige nu ...


Annonce

... forsøger at ændre en masse, og jeg vil foreslå dig, at du i stedet netop gør det som virker, så du sikrer hende den søvn, som hun har behov for og netop holder fast i de genkendelige rutiner - også når lillebror kommer. Og så må du se, hvordan hun reagerer.

Med hensyn til lillebror og søvn, så vil man ofte omkring 2 måneders alderen begynde at kunne indføre nogle små rutiner. Det vil ofte være de ting, som du alligevel gør - skifter ham, giver ham nattøj på, svøber ham, giver ham mælk og putter ham med bestemte kærtegn, lidt beroligende ord, vugger ham lidt eller lignende. Ved at du gør det samme hver gang, så bliver det genkendeligt og trygt for ham.

Når han bliver 3-4 måneder, vil det ofte være en god idé at arbejde på en rytme, hvor han får tre lure dagligt - han skal stadig have mælk som en fast del af sit putteritual. Og de genkendelige rutiner følger hele tiden med.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Når han bliver 6 måneder, skal han til at lære at sove uden mælk om natten og kan i denne alder også komme på eget værelse - og dermed sove i tremmeseng. Du kan naturligvis godt putte ham i tremmesengen før, så han gradvist vænnes til det, men især de første 3 måneder vil han ofte have stor glæde af at være puttet på lidt mindre plads, og hvor han får en fornemmelse af at være holdt... Spædbørn har naturligt et stort behov for tæt kontakt, også når de skal overgive sig til søvnen. Det anbefales dog, at man putter børn i egen seng for at forebygge vuggedød :)

Jeg vil anbefale dig rigtig meget at læse min bog "Helens bog om børn og søvn". I den kan du læse om søvnen hos spædbarnet og de lidt større børn, og hvad du kan arbejde med hvornår, hvordan søvnen ændrer sig, hvad du kan forvente hvornår, gode putterutiner og ritualer osv. osv.

Rigtig meget held og lykke med det hele - jeg glæder mig til at høre om lillebror, når han kommer til:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

tusind tak for en eminent brevkasse, den har jeg fundet og finder meget trøst og viden i.

Mor til dreng 16 måneder


Annoncer

Annonce