Annonce

Annonce

Svar: Skal han lære sove i egen seng?


11. november 2017

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev, det er rigtig godt du skriver :)

Når jeg tidligere har skrevet til dig, at det er vigtigt at jeres dreng falder i søvn i egen seng, så er det fordi, det er en forudsætning for, at han kan sove der hele natten. Hvis du som nu lader ham falde i søvn i din seng, og flytter ham til egen seng, når han sover, så vil han naturligt vågne op og mærke, at du ikke er der, og det vil være utrygt for ham, fordi han forbinder dig med det at skulle sove. Derfor vil han have brug for at komme tilbage i din seng, hvor han så kan sove videre.

Det svarer til, at du falder i søvn ved siden af din mand om aftenen, og i løbet af natten vågner du og vil putte dig ind til ham - og så er han væk. Hvis han ikke er der, så vil du ikke kunne sove videre, men vil vågne mere og mere op, sætte dig op i sengen, kalde på ham, gå ud og lede efter ham - fordi han skal være der. Det er unaturligt, utrygt og derfor vil du ikke kunne sove, før du finder ham igen... Og sådan har din dreng det også, når han falder i søvn hos dig, flyttes og vågner - så sover han godt, når han finder dig igen:)

Det skader ham ikke, og det har ikke nogen negativ betydning for hans udvikling, at han falder i søvn i din seng. Det er trygt og dejligt for ham, og at lære ham at sove i egen seng handler kun om, at han skal være i stand til at sove uden din nærhed om natten.

Det betyder også, at du meget gerne må fortsætte som nu, og du kan sagtens vælge, at I sover sammen. Masser af familier praktiserer det, der hedder samsovning, og der er i princippet ikke noget i vejen for, hvis I vælger at sove ...


Annonce

... sammen. Behovet for at vi sover hver for sig er opstået i takt med, at vi har fået større boliger, og børn har fået deres eget værelse. I tidligere generationer var det helt naturligt at flere sov sammen.

Nogen familier vælger at bygge eller sammensætte en seng, der er stor nok til at alle kan sove der. Andre vælger at have en ekstra seng eller madras til børnene i soveværelset, hvor de enten kan sove hele natten, eller hvor de kan komme ind i løbet af natten, hvis de vågner og har behov for det. Der er således ikke nogen faste regler her, og du skal naturligvis gøre det, som du synes er rigtigt for jer. Hvis du lige nu føler, at det fungerer godt som det er, så skal du derfor ikke lave det om. Man skal ikke ændre noget, som fungerer. Og din dreng kan sagtens lære at sove i vuggestuen, selvom han sover sammen med mor og far derhjemme. Ligesom det kan være rart for jer alle, at I f.eks. i sygdomsperioder sover sammen...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Din dreng behøver således ikke lære at sove i egen seng, hvis du synes, det er rigtig rart, at I sover sammen. Derfor skal du og far finde ud af, hvad I gerne vil, og hvad I synes fungerer bedst for alle. Hvis du/I finder ud af, at han skal lære at sove i egen seng og gerne vil, at han bliver i sin seng hele natten, så kan det være en god idé at arbejde på at putte ham i egen seng om aftenen - og jeg vil naturligvis gerne dele lidt tanker med dig omkring dette også, men du er nødt til først at finde ud af, hvad du har lyst til, og hvad der vil fungere bedst for jer :)

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre, og at det hjælper dig med at finde den rette løsning for jer.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annoncer

Annonce