Annonce

Annonce

Svar: Søvnunderskud og gråd om natten


9. november 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære trætte forældre

Tak for dit/jeres brev :)

Jeg kan godt forstå, at du/I synes det er hårdt, hvis jeres dreng fortsat vågner mellem 5-10 gange hver nat, skriger og tydeligvis har svært ved at finde ro og komme videre i søvnen. Og nej - det bør ikke være sådan, så derfor er det vigtigt, at I forsøger at finde ud af, hvad det kan skyldes...

Du spørger om han kan have smerter på grund af manglende nedfalden testikel. Og umiddelbart giver dette ikke smerter, MEN I er nødt til at få undersøgt hans pung. Er den hævet? Virker han til at have smerter fra pungen? Drenge kan godt få det der kaldes funikeltorsion, som betyder, at testikelstrengen er snoet. Dette gør ondt og skal opereres med det samme. Det er vigtigt, at I får tjekket, at der ikke er en sammenhæng her.

Det er også rigtig fint, at I har fået tjekket hans ører og også har forsøgt med smertestillende. Det kan være en idé at tjekke hans urin - hvis han har blærebetændelse, så kan det gøre ondt hver gang han tisser, og det kan naturligvis også gøre, at han så vågner og græder, skriger, når han sover....

Det kan naturligvis også spille ind, hvordan I reagerer om natten - hvad I laver, når han vågner om natten. Hvis I tager ham op, går rundt med ham osv. i jeres arme, hvis I giver ham sut i munden hver gang han vågner, hvis I sætter jer med ham og hopper på en pilatesbold eller lignende - alt hvad I gør kan han naturligvis blive uhensigtsmæssigt afhængig af, og hvis han er vant til at skulle op i favn, vugget, have sut i munden eller hoppes med, så kan han sagtens vågne hele natten, fordi han har lært at det er sådan det foregår.

Det spiller her også ind, hvordan han falder i søvn. Det er vigtigt, at han falder ...


Annonce

... i søvn der, hvor I ønsker at han skal sove - og ikke f.eks. falder i søvn i jeres favn og derefter flyttes til egen seng.

Det er naturligvis vigtigt, at I giver ham den nærhed og kontakt, som han viser behov for. I skal ikke være bange for at give ham dårlige vaner, og af den grund holde jer tilbage og ikke give ham den ro og nærhed han behøver, og derfor lade ham græde. Det nævner jeg, fordi du skriver, at han kan græde i timer.. Og du skal derfor her forsøge at finde ud af, hvordan I minimerer hans gråd og vågne periode bedst muligt. Trygheden skal komme før frygten for dårlige vaner.. Det betyder, at det er bedre, at I lader ham putte hos jer og være tæt med jer, hvis han så kan finde ro og sove inden for 15 minutter, end at I kæmper med at han skal lære at sove alene, og det så trækker ud i halve, hele til flere timer...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hele dagens rytme, madindtag, aktivitet, puttetidspunkter osv. spiller også ind. Og det er her rigtig godt, at du forsøger at følge en fast dagsplan - og planen ser umiddelbart rigtig fint ud. Det ligner også en plan, der godt kan fungere med start i vuggestuen.

Jeg kan godt forstå, at du gør dig mange tanker om, hvordan det skal kunne fungere i vuggestuen, men nogle gange så vil der faktisk ske en ændring. Rutinerne omkring søvn i vuggestuen er anderledes og børnene spejler sig i hinanden. Samtidig vil alle de nye indtryk nogle gange gøre, at han kan blive mere træt og derfor føle sig mere parat til at sove, når han puttes - og hans søvn vil måske derfor så blive bedre.. Jeg krydser i hvert fald alt hvad krydses kan for at det vil have lidt positiv virkning hos jer.

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre - stort knus med på vejen fremover :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

24. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter vol 2

Kære Helen Tak for dit svar. Vi har et godt stykke tid haft helt faste...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Korte lure - 2 mdr.

Hej Helen, Min søn er nu 7 uger, han ammes fuldt og han tager fint på og...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Nattesøvn med mange opvågninger

Hej Helen, Vores dreng på 14 mdr. stortrives i dagligdagen. Han er glad,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter

Kære Helen Min datter har tidligere sovet ok (fra ca 19-5), men stod meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Flaske og søvn

Hej igen Helen. Du skrev at det ikke var så godt med flaske liggende pga...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annoncer

Annonce