Annonce

Annonce

Svar: Afhængig af flasken


7. november 2017

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Julie

Tak for dit brev :)

Det er rigtig fint, at jeres datter ikke længere får mælk af flaske, og du fortæller, at hun stoppede med mælk for flere måneder siden... men på en eller anden måde, så har I lært hende, at hun skal drikke vand i stedet, så hun nu er afhængig af dette. Så hvis jeg forstår dit brev rigtigt, så har I ikke trappet flaskerne med mælk ud, men erstattet dem med vand...

Da hun har problemer med væske i mellemøret, så er det naturligt, at hun kan søge flasken ekstra. Når hun har ligget ned og sovet lidt, så gør det ondt i ørerne, og her hjælper det at få flasken og drikke af den. Det letter trykket i øret, så hun kan sove lidt mere, indtil det atter gør ondt, og hun igen så drikker af flasken... Og øreproblemer kan derfor godt gøre det sværere at stoppe med flaskerne...

Men det er vigtigt, at hun lærer at sove uden flaske - og altså også lærer at sove uden vand i flasken. Og derfor vil jeg foreslå jer, at I trapper ud af mængden af vand. Det vil sige, at I skal give hende mindre og mindre vand i flasken, så hvis hun lige nu får 180 ml, så trapper I ned til 160, 140, 120, 100 ml og på den måde skal I gradvist vænne hende til at hun ikke behøver drikke vand om natten.

Har hun ondt i ørerne, så kan det også være en god idé at tilbyde hende smertestillende i en periode, så I sikrer jer, at hun ikke søger flasken fordi hun har ondt.

Derudover skal I naturligvis være meget opmærksomme på, at hun skal indtage både væske og mad nok hele dagen igennem, så hun ikke behøver søge det om natten. Og det er også rigtig fint, at I tilbyder hende en godnatgrød før hun puttes, så hun er mæt, når hun kommer i seng :)

Hvordan puttes hun om dagen? ...


Annonce

... Har hun her et ritual, som I kan overføre til aften og nat. Hvis hun f.eks. puttes med en putteklud, bamse, slaskedukke eller lignende, så vil dette på sigt kunne erstatte behovet for flaske. Det kan derfor være en rigtig god idé at introducere dette nu, hvis hun ikke allerede har det.

Der er ikke nogen grund til at kæmpe med at vænne hende til sut. Det er helt fint, at hun ikke bruger sut - den skal I jo også af med på et tidspunkt, så det behøver hun ikke :) Men en bamse, klud, en aflagt t-shirt af jeres eller andet, som I tænker kan give hende tryghed, og gerne noget, som I kan se, at hun selv viser interesse for at kunne finde trøst med vil være rigtig godt.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Som udgangspunkt er det naturligvis bedst, hvis hun kan lære helt at undvære vand om natten, men når det er sagt, så kan det også være okay, at hun drikker lidt vand om natten, hvis det blot er en mindre mængde, og det kan fungere som tørstslukker, lette trykket i ørerne lidt og give alle ro... Jeg tænker derfor, at det måske kunne hjælpe med en drypfri kop i sengen. Så hvis hun lige nu har brug for vand om natten, så anerkender I dette - en kop kan måske indeholde max 150 ml, som så skal dække hele natten...

I kan derfor godt prøve at lære hende at drikke af en drypfri kop, og så lade hende have denne i eller ved siden af sengen, så hun selv kan tage den og drikke lidt vand, hvis og når hun vågner om natten - så I ikke behøver stå op flere gange om natten for at tilbyde hende vand. Hvis hun vågner og er tørstig, så kan hun drikke lidt af sin kop og sove videre på egen hånd. Så I lige nu arbejder på at gøre hende selvhjulpen her :)

Jeg håber, at du kan bruge mine tanker videre - rigtig meget held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annoncer

Annonce