Annonce

Annonce

Svar: Ulykkelig ved skift fra favn til barnevogn


7. juli 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det lyder rigtig fint, at du nu er ved at vænne din dreng til at kunne sove uden at få brystet i munden, og med den alder han har, vil det være rigtig godt, hvis du kan arbejde på at skrue amningerne yderligere ned, så han f.eks. ikke længere ammes før sin formiddagslur. I stedet skal han her tilbydes et mellemmåltid og vand af kop. Og dermed lære at sove uden bryst og favn :)

Det er super godt, at du nu udnytter det gode vejr og at sommeren er over os, og forsøger at putte ham i barnevognen - og triller ham en tur, når han skal sove. Før formiddagsluren skal han som sagt nu tilbydes et mellemmåltid, før middagsluren må du meget gerne amme ham før han puttes. Men brug netop barnevognen til at komme væk fra favn og bryst.

Det lyder som om, at du lægger ham ned i vognen med det samme - det tror jeg ikke du skal gøre. Prøv i stedet at sætte ham op, lade ham mærke vinden i ansigtet, se på ting som I kører forbi. Han må gerne få lidt vand - måske vil han drikke af en drypfri kop eller en kildevandsflaske med tut.. Han må også gerne få lidt bløde frugtbåde i hånden, som han kan sidde og sutte på, så du på den måde stadig anerkender hans behov for at have noget i munden og få lidt væske... Og han kan naturligvis også tilbydes sin sut. Og så lægger du ham først ned, når du kan se, at han er parat og ved at falde i søvn :)

Når du ammer han før middagsluren, så vil han måske nogle gange kunne puttes ned i vognen og hjælpes ind i søvnen netop ved at du triller ham, så du på den måde luller ham ind i søvnen, selvom han oplever skiftet fra din favn.. Måske vil han græde lidt overtræt gråd, før han falder til ro - her er der tale om kortvarig gråd, som netop skyldes, at han er træt og har svært ved helt at koble fra - men netop det at blive puttet i vognen og trillet en tur, får ham til at give slip og overgive sig til søvnen...

Det kan også være, at du i en periode skal prøve at lægge dig ned og amme ham i din seng - og så lade ham falde i søvn ved siden af dig. Naturligvis ...


Annonce

... sikre dig, at han ikke kan trille ned af din seng og komme til skade, men det kan være rigtig fint, at du på den måde lærer ham at sove liggende og uden at være i favn. Det skal helst være sådan, at han slipper brystet, smiler til dig, triller om på siden og sover. Denne metode kan du også bruge om aftenen, hvis det er svært at få ham til at sove der - og sen aften, før du selv går i seng, så kan du amme ham igen og derefter flytte ham over i egen seng, hvor han så kan sove resten af natten...

Det kan ofte også hjælpe at svøbe ham eller putte ham i en sovepose. Det vil sige, at du skifter ham og i forbindelse med skiftning, så svøber du ham eller putter du ham i soveposen og derefter så ammer du ham. Det at være svøbt/puttet i soveposen vil gøre, at han føler sig omsluttet, men det vil være af svøbet/posen og ikke af dine arme, og på den måde vil skiftet fra din favn og ned i sengen/barnevognen føles mindre voldsomt for ham. Han vil stadig føle sig omsluttet og vil ikke kunne flagre med armene og føle sig utryg, når du lægger ham fra dig.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Udfordringen er lidt, at han jo hurtigt kan få det for varmt i et svøb eller sovepose, nu hvor det er sommer - derfor dur denne metode ikke rigtigt, hvis det er varmt og han derfor har brug for at sove "lettere påklædt"...

Du må også meget gerne stå ved ham, så han mærker dine hænder på kroppen, mærker tyngden og varmen fra dine hænder og så lulle ham ind i søvnen netop med hænderne, vippe ham lidt frem og tilbage der hvor han ligger. Gerne stadig med en sut, og du kan også prøve at lægge en sutteklud hos ham, som dufter af dig - det minder lidt om når han ligger i din favn og ligger ved dit bryst, hvor han kan mærke dit tøj ved sit ansigt og dufte dig og din mælk.. Du kan evt. sove med en klud, en stofble eller måske en gammel t-shirt et par nætter, så den dufter af dig og er genkendelig og dermed tryg - og giver lidt fornemmelsen af, at du er der, selvom han ligger for sig selv :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annoncer

Annonce