Annonce

Annonce

Svar: 8 måneder og mælk om natten


18. april 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære L

Tak for dit brev :)

Dejligt at høre, at det går så godt, at I nu påtænker at lade børnene flytte sammen på børneværelset :)

Jeg anbefaler 8 flasker i 8-9 måneders alderen og jeg anbefaler, at de ligger før middagslur, aften og sen aften. Det betyder, at flasken kl 03/04 bør trappes ud og jeg anbefaler netop udtrapning og ikke en kold tyrker.

Jeg synes derfor, at I skal begynde at give ham mindre og mindre i flasken. Han må stadig gerne drikke to fulde flasker aften og sen aften, men kl 03/04 får han gradvist mindre af gangen - 200 ml, så 180, 160, 140, 120, 100 ml osv. indtil han faktisk ikke behøver mælken mere.

Samtidig vil jeg anbefale jer, at I indfører en godnatgrød som en fast del af hans putteritual. Det vil være med til at mætte ham lidt ekstra og sikre, at han ikke søger flasken midt nat, fordi han faktisk er sulten. Den kan også betyde, at han på sigt måske drikker lidt mindre af sine flasker om aftenen, men det er helt okay.

En aftenrytme kan derfor se således ud:

Aften 18: Spiser familiemad, almindelige børnevenlige retter med kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris, pasta. Der skal være moset mad og mad i stykker, mad der smager af noget. Vand af kop.

Kommer i bad, frotteres godt med håndklædet, smøres med creme osv. efter behov.

Tilbydes en godnatgrød ca. kl 19.30. Det bør være en lidt grovere grød som havregrød, flerkornsgrød eller mysligrød. Vand af kop.

Flaske og puttes til natten ca kl 20

Sen aften 23.30: Flaske og sover så herefter uden yderligere mælk til næste morgen, hvor dagen så starter med morgengrød.

Hvis I har valgt at fjerne alle flasker fra dagen, så han ikke tilbydes flaske før sin middagslur og hans tre flasker derfor ligger aften, sen aften og nat, så skal I ikke skære ned i mælken men lade ham beholde ...


Annonce

... flaskerne lidt endnu. Så kan I bibeholde de 3 flasker til han er 10 måneder og så skære den ene flaske væk på det tidspunkt. I 10-12 måneders alderen vil det være passende med 2 flasker i døgnet.

I forbindelse med at han nu og de næste måneder frem begynder at kravle, rejser sig ved møblerne osv. så vil han naturligt få sværere ved at sove. Det bliver svært for ham at finde fysisk ro, slappe af i kroppen og overgive sig til søvnen, ligesom han vil begynde at kunne lægge sig op i kravlestilling om natten. Samtidig vil han også få en større mental uro, kan være mere tryghedssøgende og have behov for ekstra nærhed, og han kan drømme rigtig meget og derfor græde om natten på grund af drømmeaktivitet...

Det ses især i 8-10 månedersalderen og igen i 13-15 måneders alderen, hvor han begynder at gå mere rundt - og igen kommer igennem en periode, som påvirker søvnen og gør søvnen sværere...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Ud fra dette, så er det derfor ofte lettere at få børn på eget værelse og indføre nye rutiner i 11-12 måneders alderen end det er lige nu og lidt senere... MEN - når det er sagt, så udvikler børn sig jo ikke fuldstændig ens og på samme tid, så alt efter hvor han er i sin udvikling, så kan I godt overveje at flytte ham nu - fordi det kan være lettere nu end om en måned. Modsat, så skal I også være opmærksomme på, at der naturligt kan komme en urolig periode senere hen.

Jeg synes derfor I skal overveje at flytte ham, når I har overskuddet til det og synes det er tiden, hvor I hjælper ham bedst. Hvis det er lige nu, så prøv at gøre det nu. Hvis det er om 2 måneder, hvor I måske holder sommerferie, så kan I udnytte sommerferien til at få lavet nye rutiner. I skal gøre det, som umiddelbart virker som det bedst for jer alle fire :)

Håber I kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce