Annonce

Annonce

Svar: Søvn og mælk om natten


21. marts 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære lillebrors mor

Tak for dit brev :)

Lige nu, hvor jeres dreng er 7 måneder, så synes jeg, at I skal bibeholde de 4 flasker, som ligger tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften. Det er med til at sikre ham den mælk, som han har behov for og er også med til at dække en vis del af hans væskebehov - og som I skriver, så er han en stor dreng. Så selvom han ikke drikker store mængder af flasken, så er det stadig vigtigt, at han tilbydes de 4 flasker.

Når han bliver 8-9 måneder, vil det derimod være rigtig fint, at I forsøger at trappe ud af flasken tidlig morgen. Det vil sige, at han i den alder begynder at kunne nøjes med de 3 flasker, som ligger før middagslur, aften og sen aften. Det vil altså i denne alder være helt relevant at arbejde på den rytme, som I gerne vil have - at han får flaske ved 22-23 tiden og derefter sover til næste morgen tidlig, hvor dagen så starter med grød. Og så får han først flaske, når han skal sove middagslur.

Væskebehovet afhænger naturligt af vægten - jo fysisk større barnet er, jo mere mælk/væske har barnet behov for. I takt med at han spiser mere skemad og bliver bedre til at drikke af en kop, så vil hans behov for væske også blive dækket den vej igennem og derfor vil I gradvist kunne skære antallet af flasker ned.

Jeres dreng puttes kl 1930-20, tilbydes flaske sen aften kl 22-23 og sover derefter til kl 04/05, får sin tidlige morgenflaske her og ...


Annonce

... sover så videre til 06/07. Det synes jeg lyder rigtig fint. I kan naturligvis godt forsøge at lulle ham videre i søvnen kl 04/05, for at se om han så kan lære at sove til kl 06 og først få mælken der... men flasken skal han stadig have, og der er naturligvis en risiko for, at han så bliver så mæt at mælken, at han ikke kan spise morgenmad nok, når han så står op... Jo tættere på stå op tidspunktet at flasken ligger, jo mere vil den naturligt påvirke hans indtag af morgenmad, og det kan også være uhensigtsmæssigt....

Du kan naturligvis også godt forsøge, om du ved at give ham flaske af to omgange sen aften, kan få mere mælk i ham der, hvorefter du så putter ham igen. Altså f.eks. give ham flaske, skifte ham og give ham flaske igen og derefter putte ham. Men det vil betyde, at du så nok skal vække ham for meget om aftenen, og det synes jeg er synd.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det lyder til at være et spørgsmål om tid, og så vil han naturligt skulle trappe helt ud af flasken kl 04/05, og jeg tænker, at det løser sig... Det lyder faktisk som om, at han den sidste måneds tid faktisk af sig selv har rykket sit spisetidspunkt lidt - fik han ikke flaske kl 02/03 for en måned siden og nu kl 04/05...? Det går den rigtige vej :)

Jeg synes derfor ikke, at I skal ændre noget lige nu. Det lyder aldersmæssigt rigtig fint, det I fortæller og jeg håber, at ovenstående giver lidt ro med på vejen :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. juni 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Flaske og søvn

Hej igen Helen. Du skrev at det ikke var så godt med flaske liggende pga...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2018 | Sovevaner | 3 år, 9 mdr.

Putning af datter på knap 4 år

Kære Helen Jeg skriver til dig for at få dine inputs omkring putning af...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juni 2018 | Sovevaner | 22 mdr.

Urolig søvn - 22 mdr.

Kære Helen Stort tak for gode råd – til trods for vores efterhånden store...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juni 2018 | Sovevaner | 4 år, 11 mdr.

Nye putterutiner

Kære Helen Endnu engang tak for gode råd og ikke mindst forståelse. Det kan...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Negle

Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.

Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.

Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.

Læs mere i Babylex

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så er det mig igen…..Tusind tak for dit svar og mange brugbare råd til min søns dagsrytme og nattesøvn. Vi vil straks gå i gang!

Kari, mor til dreng på 6 måneder


Annoncer

Annonce