Annonce

Annonce

Svar: Kan varmen have indflydelse på søvnen


10. august 2004

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Sara

Der er umiddelbart tre ting, som kan gøre sig gældende.

For det første har børn i alderen 4-6 uger det der hedder appetitspring, som betyder at de nu er så store at de har behov for mere mad. Ved at være mere urolige og grædende bliver de tilbudt mere mad (det gælder i en vis grad også børn som får flaske).

For det andet, så kan jeres dreng jo godt reagere på varmen, både på den måde at han er tørstig og derfor græder lidt mere for at få lidt at drikke, - altså ikke spiser et helt måltid, men kun få ml., men også ved at blive mere urolig. Det er svært at finde roen og lægge sig ordentligt, når det er meget varmt.

For det tredie, så er jeres dreng jo blevet mere bevidst. Han smiler til jer og er nu meget mere opmærksom end tidligere. Det betyder at han også får mange flere stimuli end før, og nogle gange kan det være svært for børn, især om aftenen, at kapere alle de indtryk de har fået i løbet af dagen og dermed finde ro.

Som de omsorgsfulde forældre vi jo ofte er, er vi tilbøjelige til at forsøge med alt muligt i håb om at et eller andet hjælper. Vi skifter bleen, snakker lidt, lidt over til far, lidt over til mor, prøver at lægge i sengen, op igen, prøver med lidt legetøj, prøver at give mad, vugger lidt, osv. osv. Naturligvis i den bedste mening fordi det skærer ind i hjertet, når ens lille barn er ulykkeligt og 'vi må jo gøre et eller andet for at hjælpe'. Men det vi gør er at tilføre barnet endnu ...


Annonce

... flere stimuli, hvilket jo er det barnet reagerer mod.

Når jeres søn græder skal I naturligvis tage ham op. Det er altid vigtigt at reagere på et barns gråd, og en lille dreng på 6 uger har ikke megen anden udtryksmulighed for at noget er galt.

Forsøg derefter at finde en møde at trøste ham bedst muligt på, uden at forsøge med 117 forskellge ting. Find ud af, hvordan han bedst slapper af og gentag dette igen og igen. Slapper han af, når han ligger på fars brystkasse f.eks. så lad ham ligge der. Mange børn nyder at blive båret på forældrenes underarm, imens barnet ligger på maven hen over armen. Det får dem til at slappe af i hele kroppen og lukker mange sanseindtryk ude.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle børn har brug for den tætte kontakt for at finde ro, hvor andre har behov for at ligge for sig selv. I må vurdere hvordan jeres dreng har det bedst.

Sørg for at rummet, som han sover i, har været godt udluftet i løbet af dagen, evt. med gardinerne for, så solens varme er holdt ude og han derved kan sove i et køligere rum.

Med hensyn til søvnbehov, så er det altid farligt at sætte tid på. Det er vigtigere at se på, hvordan barnet virker når det er vågent. Et bud på et søvnbehov for jeres søns alder ville være 3 lure i løbet af dagen, samt en nattesøvn, afbrudt af madgivning, i alt 15-16 timer i døgnet. Nogle nyfødte sover 16-18 timer i døgnet, men i takt med at de bliver ældre bliver de også mere vågne og aktive.

Fortsat held og lykke med ham.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Overtøj

Vindtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet.

Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg og de kan i værste tilfælde medføre at barnet hænger fast og bliver kvalt.

I stedet for halstørklæde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annoncer

Annonce