Annonce

Annonce

Svar: 5 mdr og store soveproblemer


4. august 2004

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære trætte mor

Når bør sover skifter de imellem to faser. Den lette søvn også kaldet REM-søvn og den dybe søvn kaldet non-REM søvn. Hos børn skifter perioderne ofte med en times mellemrum, og hos din datter lyder det til at være kortere intervaller.

Det er under den lette søvn at man drømmer og med din datters alder taget i betragtning, så drømmer hun måske forholdsvis meget. Dagens oplevelser bliver bearbejdet i drømme og mve den alder hun har er hun, når hun er vågen meget mere bevidst på ting omkring hende, hun sanser og oplever verden mere end tidligere.

Børn kan under den lette søvn vågne helt op, græde, småklynke osv. og her er det vigtigt at forsøge at få dem til at falde til ro og sove videre igen.

Hvis din datter vågner op og er bange, så bliver du nødt til at trøste hende. Hvis det ikke er nok at stryge hende blidt og tale beroligende til hende, så kan det være nødvendigt at amme hende, for at få hende så afslappet som muligt, så hun langsomt lærer at finde ro, og ved at du er der for hende. Det er dog vigtigt at finde balancen imellem at lade hende finde roen igen, måske inden hun vågner helt og så give hende den tryghed og omsorg som hun beder om.

Det er naturligvis et problem, når hun er så lydfølsom, som hun er, og ørepropper kan desværre ikke anbefales til den ...


Annonce

... alder:o) Spørgsmålet er om en genkendelig lyd ikke kan hjælpe hende. Jeg tænker på f.eks. en spilledåse, som hun lærer at falde til ro ved, som giver hende tryghed, og som bliver en del af hendes putteritual, samtidig med at den har den effekt at der på længere sigt ikke behøver at være fuldstændig ro.

En måde at hjælpe din datter til at være mere afslappet på kan være at give hende et dejligt varmt bad, at synge for hende, vugge hende, give hende let massage, spille lidt rolig musik osv. alt sammen noget der kan ske, før I begynder at putte hende. Simpelthen i håb om at hun så er så afslappet at hun falder i dybere søvn og dermed ikke bliver vækket så let.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg vil foreslå dig at læse bogen 'The no-cry sleep solution', som desværre er på engelsk og som også fokusere mere på at få børn til at sove om natten, hvilket jo bestemt ikke er jeres problem:o) Men Elizabeth Pantley som har skrevet bogen giver både et forslag til en dagbog over søvnmønsteret og en plan for søvnmønsteret, som du måske kan bruge. Du kan læse mere om denne bog i min bogguide.

Tilsidst vil jeg lige sige, at du naturligvis skal være opmærksom på at hun får nok at spise i løbet af dagen, og ikke sover uroligt, fordi hun er sulten.

Håber lidt af ovenstående kan hjælpe jer lidt videre. Fortsat held og lykke med hende.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

24. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter vol 2

Kære Helen Tak for dit svar. Vi har et godt stykke tid haft helt faste...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Korte lure - 2 mdr.

Hej Helen, Min søn er nu 7 uger, han ammes fuldt og han tager fint på og...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Nattesøvn med mange opvågninger

Hej Helen, Vores dreng på 14 mdr. stortrives i dagligdagen. Han er glad,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter

Kære Helen Min datter har tidligere sovet ok (fra ca 19-5), men stod meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Flaske og søvn

Hej igen Helen. Du skrev at det ikke var så godt med flaske liggende pga...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned og den fødende kan presse sit barn ud.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende som en egentlig epiduralblokade er.

Begge typer af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annoncer

Annonce