Annonce

Annonce

Svar: Vil ind til mor og far om natten


4. februar 2011

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Lea

Det er en svær situation du beskriver - svær fordi jeg godt forstår jeres bekymring om, hvordan begge børn skal kunne være i soveværelset, men samtidig også fordi det jo ikke er Matthes skyld at lillesøster kommer og han skal naturligvis have den tryghed og nærhed, han viser behov for.

Måske viser han netop ekstra behov for nærhed, fordi han godt kan mærke at tingene ændrer sig hos jer. Selvom lillesøster ikke er født endnu, så har du ændret dig. Du bærer ham ikke som tidligere, pladsen på dit skød er blevet mere trang. Du kræver mere selvstændighed af ham, der er flere ting han skal klare selv. I taler om babyen der kommer, gæster og familie der kommer på besøg taler om din mave, den lille ny osv. Han mærker helt klart forandring og reagerer naturligt på dette.

Det er naturligvis nødvendigt at han sover på eget værelse, hvis soveværelset ikke er stort nok til jer alle fire ... Men alternativet til at komme ind og ligge mellem jer, kunne måske være en madras på gulvet. Det kan på sigt også være lettere at komme fra madrassen og ind i egen seng, end det er at komme fra smørhullet og ind at sove for sig selv.

At gå til og fra mange gange om natten og hvor det let kommer til at vare en time - det lyder hårdt for jer alle. Det lyder ikke optimalt. Derfor kunne I også vælge at tage en madras ind på børneværelset og at den ene af jer så i en periode lægger sig der, netop for at give ham nærheden og trygheden og lære at sove på eget værelse ... ...


Annonce

...

I hvert fald lyder det som om at han lige nu har brug for jer, brug for at mærke jer og få tryghed. Og det lyder faktisk som om at I netop ved jeres tilstedeværelse, liggende på en madras, måske ville kunne gøre ham rolig. Så han, når han vågner og græder, kan beroliges med et "ssh-sshh", "jeg er lige her, læg du dig bare til at sove" eller lignende. Netop fordi han gerne vil have I er der, men samtidig ikke vil have at I gør noget aktivt. Der skulle som sagt være tale om en periode, hvor I flytter ind i soveværelset igen, netop i takt med at han bliver tryg og lærer at sove videre, uden en masse natlig rumsteren :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Måske har han brug for en åben seng? Måske er han ved at nå dertil, at han frustreres over at ligge i tremmesengen og vil profitere af at kunne komme ind og ud af sin seng. Nogle børn vil faktisk finde ro og sove roligt, fordi de ved, at de kan komme ud og søge forældrene, hvis de har behov. Hos andre vil det naturligvis betyde at barnet stiger ud af sin seng gentagende gange og skal følges tilbage igen og igen og igen ...

En åben seng kunne give jer mulighed for at sidde lidt på sengekanten, læse godnathistorie der, synge lidt for ham og når og hvis han så vågner i løbet af natten, så kunne I sætter jer kortvarigt, putte dynen om ham, lade ham mærke at I er der uden at han skulle op eller andet og derfor så kunne sove videre.

Det var lidt tanker frem og tilbage og jeg håber at noget af det kan bruges og hjælper jer lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

10. april 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Natlig uro, opvågning og mælk

Kære Helen, Jeg er træt, og trænger til lidt sammenhængende søvn! Hjælp!...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og sove videre - 4 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående søvn og bryst. Der er på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Fra 2 til 1 lur - 11 mdr.

Hej Helen. Mit spørgsmål drejer sig om lure om dagen. Min søn er 11 md...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Putning uden amning

Kære Helen Den 28/03 måtte vi fjerne den sidste amning på dagen vi havde...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annonce