Annonce

Annonce

Svar: Toilettræning - 3 år, 10 mdr.


18. august 2021

Kategori:
Alder:
3 år, 10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og fine beskrivelse af din dreng og hans renlighedsproces :)

Det lyder som om, at han fysiologisk faktisk er parat. Han klarer fint at holde sig i forbindelse med vandladninger, og når toilettet i tide. Han er også helt klar på ikke længere at skulle bruge ble, han siger faktisk selv, at han ikke længere har brug for den i løbet af dagen... men det med afføring er svært for ham. Og det lyder som om, at det er en mental hurdle, som I skal over.

Det er rigtig fint, at du er startet med at lade ham beholde bleen, når han har haft afføring. Det kan være en god overgang, så han er tryg ved at sidde på toilettet, men stadig har bleen på. Det fungerer dog ikke mere - du fortæller, at han hverken vil have bleen på eller lave stort på toilettet, og derfor holder han sig. Og det gør naturligt, at han så får ondt i maven, bliver rigtigt ked af det, løber uroligt rundt eller prøver at ligge stille på sofaen...

Det er også rigtig godt, at du fortsat giver ham movicol, så hans mave på den måde holdes igang, og det er også helt fint, at du har forsøgt at give ham lidt ekstra for på den måde at sikre, at han faktisk kommer af med afføringen og hans mave ikke stopper helt.

Min umiddelbare tanke er, at jo flere gange det kan lykkes at få ham på toilettet, og det faktisk lykkes at lave noget der, jo bedre vil ...


Annonce

... det være. De gange, hvor det er lykkes, så er han jo tydeligt lettet og lyder både glad og stolt, og det er vigtigt at bygge videre på denne følelse. Det er netop vigtigt med disse små succesoplevelser, så han til sidst overvinder den hurdle han føler og finder ud af, at det faktisk godt kan lade sig gøre.

Jeg tænker, at du skal gå med ham ud på toilettet, forklare ham, at du godt ved at det er svært, men at du hjælper ham. Det er helt okay, at han ikke bryder sig om det, men du er der sammen med ham, og du hjælper ham med at det nu skal lykkes. Jeg vil anbefale, at du sætter dig foran ham, når han sidder på toilettet. Lad ham evt. hvile fødderne på dine lår, og du må også gerne holde om ham. Tal beroligende til ham og fortæl ham, at nu hjælper du ham igennem det, så han kan komme af med afføringen og mavepinen stoppe. Hjælp ham med at vippe frem og tilbage, så afføringen bedre kan komme ud, bed ham om at presse og prutte, så han hjælper det på vej. Og du er der hele tiden.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

For mig lyder det som om, at du ved at guide, støtte, være der, trøste, berolige og betrygge ham hele vejen kan hjælpe ham over den sidste hurdle, så han finder ud af, at det ikke er så slemt - og jo flere gange det lykkes, jo flere små successer har han at bygge videre på, og jo mere vil han til sidst selv kunne klare det :)

Håber at det lykkes for jer :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Det er højsæson for røde babynumser

Har du forberedt babynumsen på sommervarmen?
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen. Ved at erstatte vand, sæbe og vådservietter med Olívy baby care – diaper ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

16. september 2023 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Tisser pludselig i bukserne

Kære Helen Min skønne 3årige datter kom for ca 4 måneder siden og sagde til...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2023 | Renlighed | 5 år, 3 mdr.

Toiletproblemer

Hej, Jeg har tidligere skrevet omkring vores datters "lave stort" problem på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2023 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Hjælp til at smide bleen helt

Hej Helen Så har vi brug for dit gode råd igen :) Storesøster er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øjne og syn hos baby

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.

Dit barn har...

Læs mere i Babylex

Peanuts og børn

Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.

Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce