Annonce

Annonce

Svar: Stadig i bleen


26. februar 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Lene

Tak for dit brev :)

Jeg kan se ud fra dine tidligere breve, at I har forsøgt at træne renlighed gennem længere tid - og jeg tror faktisk godt, at jeres dreng ved, at du helst ser, at han laver på toilettet og ikke i bleen. Og selvom du nu har forsøgt at holde pause, så kan han tydeligt mærke, at det her er noget der irriterer dig - og noget som også betyder noget og skaber opmærksomhed...

Det lyder ikke som om, at jeres dreng er mentalt parat... Og jeg forstår godt, at du ligesom har sat en grænse "når du bliver 4 år, er det slut med ble" - men - han forstår ikke, hvad det reelt betyder, og hvis han ikke er parat, så ændrer det jo ikke noget at fylde 4 år.. Det er kun et godt mål, hvis han selv er enig - og det ville være rigtig dejligt, hvis han selv kom og sagde "når jeg er 4 år, vil jeg ikke bruge ble mere", for så er der udgangspunkt for et samarbejde - men lige nu er jeg bange for, at det kan gå galt, og at du kun bliver endnu mere frustreret...

Som jeg læser dit brev, så tisser han på toilettet og det fungerer med vandladningen. Det er rigtig godt! Og det skal I naturligvis holde fast i :) Men når han skal af med sin afføring, så tager han en ble på, og så laver han i den. Herefter får han den så af, bliver vasket og er så klar til at lege igen... Han kan således godt styre sin afføring. Han kan tydeligt mærke afføringstrang. Han kan også holde sig og vente på at han får en ble på. Så på den måde er der kontrol over at lave afføring - men mentalt er det svært for ham.

Og det kan godt være, at det er sådan, I så er nødt til at gøre i en periode. Men stille og roligt kan du naturligvis godt arbejde på at få dette ændret. I første omgang skal du overveje, om ...


Annonce

... han selv skal kunne tage sine bleer og tage dem på. Måske er det rart for ham, på den måde at føle sig selvhjulpen, men måske er det også lidt for let for ham at vælge den løsning... Du skal prøve at vurdere, om det at lade ham lave i bleen i en periode kan give ham ro omkring det hele og stille og roligt give ham mod til at prøve uden ble - hvis han kan gøre det i sit eget tempo :)

Men - hen af vejen så vil det være rigtig godt, hvis du kan holde fast i, at selvom han får ble på, når han skal af med sin afføring, så skal han stadig sidde på toilettet. Han kan altså ikke løbe rundt, sætte sig bag sofaen eller et andet sted - selvom han har ble på, så skal han sidde på toilettet og lave i bleen. Og i takt med at han så vænner sig til at sidde på toilettet, så kan I så forsøge uden ble... måske har I ikke flere bleer eller er nødt til at bruge et toilet et andet sted, fordi han pludselig skal på og I ikke er hjemme, og så må du motivere ham og vise ham, at du tror på ham og tror på, at han kan klare det - og lykkes det et par gange, så han faktisk oplever, at det godt kan lade sig gøre, så er det super godt. Så får han naturligt modet til at forsøge uden ble.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Prøv derfor at vurdere, om han mon af sig selv vil modnes, hvis du fortsat giver ham lov til at lave i bleen, når han i øvrigt tisser fint på toilettet og lyder til at kunne kontrollere sin afføring uden problemer.. Og hvornår du så kan begynde at kræve af ham, at han sætter sig på toilettet med bleen på, så han gradvist vænnes til, at det er der man sidder, når man har afføring. Det kan være et kompromis for jer i en periode indtil han så kan klare det helt uden :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annoncer

Annonce