Annonce

Annonce

Svar: Er han klar til at smide bleen?


7. november 2016

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det kan være en lidt svær årstid at træne renlighed. Det er svært at nå toilettet i de kolde vintermåneder, hvor man har ekstra tøj på og mærker han pludselig tissetrang og skal ud af en flyverdragt, så er det dømt til at gå galt.. og samtidig bliver han let syg, hvis han skal gå rundt med våde bukser. MEN, det skal naturligvis ikke forhindre jer i at forsøge... Jeg er heller ikke helt klar over, hvor I bor? - men måske er det ikke et problem med kulde og vinter, hvor I er...:)

Renlighed er en proces, som jeres dreng skal være både fysiologisk og mentalt klar til. At han er fysiologisk klar betyder, at han skal kunne holde sig i mindst 3 timer. Det betyder, at du i en periode kan prøve at tjekke hans ble efter ca 3 timer og se om den er tør - hvis den er det, så er det et godt tegn, men hvis den altid er våd, så er det for tidligt at forsøge.

At han er mentalt klar betyder, at han har lyst til at smide bleen. At han selv giver udtryk for at han gerne vil forsøge toilet eller potte og at han har lyst til at samarbejde omkring det. Han lyder mentalt klar, når det kommer til vandladningen - han vil gerne prøve at tisse, når han får bleen af osv. og det er super - men omkring afføring lyder han ikke helt mental parat endnu (det er i øvrigt meget normalt, at børn bliver renlige med vandladning før afføring, ligesom de ofte også bliver renlige om dagen, før de bliver det om natten)

Det bedste udgangspunkt for at træne renlighed er faktisk, hvis han selv kommer og siger til. Og man siger, at renlighed har 3 faser:

1) Første fase: Han kommer og siger, når han har lavet i bleen. Han er bevidst om det og han vil gerne have en ren og tør ble på.

2) Anden fase: Han kommer og siger, når det sker "nu tisser jeg". Han har således fornemmelsen af at det er nu, og hvad det er.

3) Tredje fase: Han kommer og siger til lige inden "jeg skal tisse!", ...


Annonce

... og så er det med at være hurtig for at nå toilet eller potte.

Jeres dreng lyder umiddelbart til at være i fase 1 - og det er helt fint. Det er jo den første start og derfor er det super godt, at I lader ham tisse f.eks. om morgenen eller om aftenen i forbindelse med, at han skal i bad. Det skal være hyggeligt og rart og ikke noget i kæmper om, eller hvor han føler sig unødigt presset.

Når I fornemmer, at han begynder at vise interesse for det og måske giver udtryk for at det er noget han gerne vil og noget I kan samarbejde omkring, så vil jeg anbefale, at I den første periode ikke tager bleen af, men lader ham beholde bleen på. I stedet skal I så indføre faste toilettider. Det vil sige, at han skal følges på toilettet morgen, aften og i løbet af dagen f.eks. før han skal ud at lege, før I kører op for at handle og i forbindelse med måltiderne.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det er vigtigt ikke at fjerne bleen for hurtigt, da det altid er et nederlag med våde bukser, men en succesoplevelse at have en tør ble - og små successer er der brug for. De moderne bleer suger godt, så selvom han når at dryppe lidt i bleen, så vil den kunne bruges igen og dermed en succes. Drypper han i underbukserne, så er I nødt til at skifte dem, og det er naturligt ikke rart.

Når han gennem længere tid har en tør ble, hver gang han går på toilettet, så kan I tage bleen af og lade ham prøve uden...

Når han har vænnet sig til at sidde på toilettet og har oplevet, at det går rigtig godt og netop har fået små succesoplevelser med vandladning, så kan I begynde at opfordre ham til at "prutte", så han presser og måske være heldige, at han på den måde så kommer af med lidt afføring. Vis ham det og ros ham for det, så han stille og roligt får en fornemmelse for, at det er helt naturligt og rigtig godt og derfor også bliver tryg ved at lave afføring på toilettet.

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

9. juni 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Projekt blestop

Hej Vores dreng er nu blevet 3 år og er startet i børnehave. Skiftet fra...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Renlighed | 4 år, 11 mdr.

Uheld i børnehaven - knap 5 år

Kære Helen Jeg har nogle tanker og bekymringer angående min søn, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Den bløde plet, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Der findes flere fontaneller og det skyldes at barnets kranieknogler ikke er vokset helt sammen, når det bliver født. Det at knoglerne er bevægelige har betydning under fødslen, hvor hovedet naturligt udsættes for et stort tryk. Samtidig sikrer bevægeligheden også at der er plads til at barnets hjerne kan vokse. Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen.

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annoncer

Annonce