Annonce

Annonce

Svar: Lillebrors tisser i bukserne igen


20. december 2015

Kategori:
Alder:
4 år, 3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at jeres dreng har været helt renlig gennem længere tid - og som jeg læser dit brev, så går det også fint i børnehaven, det er hjemme, han ikke går på toilettet...

At blive renlig tager tid, og for nogle børn tager det længere tid end for andre - når der sker uheld, er det derfor vigtigt at skelne imellem, hvorvidt uheldene sker, fordi han f.eks. har for travlt med at lege og "glemmer" at gå på toilettet - eller om de sker, fordi han lige nu har det svært. Hos jer lyder det faktisk som om, at han tisser og laver i bukserne, som reaktion på et eller andet...

Det kan, som du selv er inde på, godt handle om at storebror er startet i skole, bliver rost for sine evner til at læse, skrive osv. Og lillebror på en eller anden måde føler sig overset. Det kan også skyldes, at der sker nogle ting i børnehaven, som gør at han har det svært - og at han reagerer hjemme, fordi han der er tryg ved netop at kunne reagere... Årsagerne kan være rigtig mange og det vil være rigtig godt, at du forsøger at finde ud af, hvad det mon handler om.

Han kan godt have behov for ekstra opmærksomhed lige nu. Have brug for at I ser ham, inddrager ham, bruger tid sammen med ham og direkte sætter ord på, hvorfor han er noget særligt. Hvad det er han kan, som gør ham til noget særligt. Han vil - uanset hvad årsagen er - naturligt sammenligne sig med sin bror, og det vil være rigtig godt, at I har fokus på dem hver især, så han føler sig som noget særligt. ...


Annonce

...

Nogle 4 årige føler at vi voksne bestemmer det hele. Måske siger han direkte "du bestemmer alt! og giver udtryk for denne frustration. Børn kan i denne alder godt have en følelse af, at alle andre bestemmer - hvad han skal, hvornår han skal, hvorfor han skal - og han vil bestemme selv. Og noget af det han kan bestemme er, om han vil lave i bukserne eller gå på toilettet, ligesom han selv kan bestemme, om han vil spise eller ej...

Derfor kan det være en god idé, at I er opmærksomme på at inddrage ham, give ham små roller, ting som han skal sørge for og også meget gerne sige direkte til ham "vil du bestemme om...?" eller "det bestemmer du", så han direkte hører, hvor hans mening tæller.

Det vil også være en god idé, at du taler med ham om, at han nu skal til at gå på toilettet igen og at du vil hjælpe ham med at huske det. Han skal ikke mindes om det hele tiden, for så vil han naturligt reagere negativt, men det vil være rigtig godt, at I har lidt faste toilettider, så han kommer på toilettet i forbindelse med måltider, før han løber ud for at lege osv.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Udnyt også juleferien til at være sammen, hygge sammen og få skabt lidt ro omkring det hele:)

Og så skal du naturligvis være opmærksom på, om han kan have blærebetændelse og derfor tisse i bukserne eller om han kan have forstoppelsesproblemer. Det er vigtigt at sikre sig, at der ikke er en fysiologisk forklaring.

Jeg håber, du kan bruge dette lidt videre:)

Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig glædelig jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex

Rødbede

Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.

Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annoncer

Annonce