Annonce

Annonce

Svar: Potte


22. september 2015

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære H

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at din datter er godt i gang med renligheden og det er rigtig fint, at du holder fast i, at hun skal forbinde det med noget rart og okay :)

Du skriver, at du "kun prøver inden luren og før sengetid" og at "det lykkes at lave både småt og stort". Du fortæller også at hun ofte ikke selv siger til...

Det er en forudsætning, at hun selv kan mærke, når hun skal tisse, og når hun har afføringstrang. Hvis hun ikke selv er begyndt at sige til og det mere eller mindre sker, fordi du beder hende gå på toilettet midt på dagen, så vil næste skridt være, at du begynder at have flere faste toilettider. Det vil sige, at hun også skal på toilettet, når hun står op om morgenen. På toilettet før I kører nogen steder, og før hun skal i seng (gerne i forbindelse med badet om aftenen, hvor hun alligevel har alt tøjet af).

Du skal som udgangspunkt ikke spørge hende "skal du tisse?", for så kan du være sikker på, at hun siger nej. Derfor skal du tage hende i hånden og gå med hende "kom vi skal lige ud at tisse, før vi kører", og så går I ...


Annonce

... sammen derud, og du hjælper hende af med bleen, hun sætter sig på potten (eller på et toiletsæde), du kan tænde for vandhanen (så kan hun forsøge at lave samme lyd og hvis hun er lidt blufærdig, kan det være rart) og så prøver hun at tisse. Hvis det lykkes, er det super. Hvis der ikke kommer noget, så er det også super, så roses hun for at forsøge. Hvis bleen er våd, så skiftes den bare og en ny kommer på. Hvis bleen er tør, så kan den jo bruges igen. Så uanset hvad der sker, så er situationen god. Du må også gerne selv gå på toilettet, så hun oplever, at det er sådan I gør:)

Hvis hun slet ikke vil forsøge, så lyder det som om, at hun skal have lidt mere tid. Det går allerbedst, hvis det er et samarbejde, og hun selv viser interesse:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Læs også meget gerne billedbøger om at skulle smide bleen. Der findes forskellige bøger henvendt til forskellige aldre. til de yngste er der f.eks. "må jeg kikke i din ble?", til de lidt større kan bogen "Hr. Pølle" være en idé... en tur på biblioteket kunne sikkert give flere muligheder:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annoncer

Annonce