Annonce

Annonce

Svar: Blefri nat - 2 år, 5 mdr.


4. august 2015

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Det er helt normalt, at børn kan holde sig om dagen - før de kan holde sig tørre om natten og selvom jeres dreng har smidt bleen i 2.5 års alderen, så kan det sagtens være, at han har brug for en natble til han er 4-5 år gammel.

Det er helt rigtigt, som du skriver, at det er fysiologisk og det betyder, at det er noget som barnet vokser fra med tiden. Op mod 70% af børnene vokser fra det før de fylder 7 år. I er derfor nødt til at give ham tid og børn skal være omkring 6 år, før man begynder at overveje, om de kan have brug for hjælp/behandling.

Der er flere faktorer, som spiller ind:

1) Det er arveligt. Så hvis mor eller far har tisset i sengen om natten, så er der større sandsynlighed for, at barnet arver dette.

2) Blærens størrelse kan spille ind. Nogle børn har en urinblære, som ikke kan rumme den mængde urin, som barnet producerer om natten. Derfor "løber blæren over" og barnet tisser i sengen.

3) Hormonproduktion er en vigtig faktor. Om natten producerer vi hormonet ADH som holder vores urinproduktion nede og nogle børn producerer ikke nok af dette hormon.

4) Blæren sender ikke signaler, når den er fuld. Der skal sendes signaler til hjernen, som vækker ...


Annonce

... barnet, så barnet kan gå på toilettet og hos nogle børn fungerer disse signaler ikke optimalt og barnet bliver ikke vækket.

5) Dyb søvn. Nogle børn sover så dybt, at de simpelthen ikke mærker, at de skal tisse.

6) Forstoppelse. Nogle børn har så meget forstoppelse, at det kan forstyrre deres vandladning. Endetarmen er placeret bag blæren, og det kan påvirke til en forstyrret blæretømning. Det kan nogle gange give problemer både om dagen og om natten.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Da jeres dreng ikke er ældre end han er, så skal I derfor fortsat give ham ble på om aftenen. Lad ham tisse af f.eks. i forbindelse med at han skal i bad, derefter ble på og så blive puttet. Vågner han om natten og er ked af det, så kan I naturligvis godt overveje om I skal følge ham på toilettet og derefter putte ham igen. Men I skal ikke vække ham om natten - lad ham endelig sove:)

Og nej - det er aldrig et spørgsmål om "bare at fjerne bleen". Hvis han ikke er parat og ikke kan holde sig, så er det et nederlag, hver gang han så tisser i sengen. Det er ikke rart for ham, det kan være ødelæggende for hans selvværd. En tør ble er en succesoplevelse, og hvis sengen holdes tør og bleen er våd, så er det jo rigtig godt, at han netop har ble på:)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod

Man har fundet ud af at Navlestrengsblod indeholder blod-stamceller. I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen.

Det mest anvendte idag er knoglemarvsceller, men celler fra navlestrengsblod er også meget interessante. De er ikke helt så specialiserede som stamceller fra knoglemarven, men det er let at...

Læs mere i Babylex

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annoncer

Annonce