Annonce

Annonce

Svar: Natble - 3 år, 6 mdr.


30. juli 2015

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kristine

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at jeres dreng har smidt bleen sidste år, og at det er gået så godt, som det er. Det er super, at han er renlig om dagen - men det er samtidig helt normalt, at han stadig har brug for ble om natten.

Mange børn har brug for bleen om natten til de er 5-6 år gamle, man siger at 70 % af børnene holder op med at tisse om natten før de er 7 år gamle, så der er altså lidt tid at løbe på endnu:)

Der er mange faktorer der spiller ind på, hvor meget børn tisser om natten. Når børn tisser i sengen om natten, så kan det blandt andet skyldes, at de ikke producerer nok antidiuretisk hormon. Vi udskiller et hormon om natten, som skal nedsætte vores urinproduktion, og hos mange børn er evnen til at producere dette hormon forsinket, og derfor tisse de i sengen. Det er arveligt - så hvis mor eller far har tisset i sengen, så vil det være større sandsynlighed for, at barnet også gør det. Og drenge vil ofte også være senere til at danne dette hormon end piger er det.

Derudover så er der nogle børn, som har en blære, der ikke helt kan rumme de mængder urin, som barnet producerer og derfor løber blæren over. Det kan faktisk godt være et problem, selvom barnet producerer hormon nok. Blæren og blærens evne til at rumme mængden af urin vokser i takt med at barnet bliver ældre, så mange børn vil vokse fra dette problem. Hos nogle børn vil man dog vælge at hjælpe lidt på vej ved f.eks. at trække tiden mellem vandladningerne om dagen og ved f.eks. at følge barnet på ...


Annonce

... toilettet sen aften…

Jeres dreng er stadig så lille, at der er stor grund til at tro, at han vil vokse fra det og derfor skal du fortsat give ham natble på. Det er dog en god idé, at du hjælper ham på toilettet om aftenen, før han kommer i seng, så du er sikker på at han har tisset godt af der. Ligesom det er rigtig godt, at du holder fast i, at han skal tisse på toilettet om morgenen og ikke i bleen. Hvis han vågner i løbet af natten f.eks. fordi han drømmer, så vil det også være en god idé, at du der følger ham på toilettet, lader ham tisse af og giver ham en tør ble på og putter ham igen. Men du skal ikke på nuværende tidspunkt vække ham, for at han kan komme ud at tisse.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


At han er blevet storebror kan naturligvis også spille ind - og stort tillykke med det:) Det lyder som om, at når storebror tisser om morgenen, så er det en måde at sikre sig lidt ekstra opmærksomhed. Det er derfor vigtigt, at du forsøger at få ham hurtigt ud på toilettet, men så giver ham ekstra nærhed og tæt kontakt, måske lader ham komme ind og putte mellem jer - når han først har været ude at tisse - så han fornemmer at I rigtig gerne vil ham, men samtidig også mærker, at han skal tisse af først. Da I forældre sandsynligvis også tisser af om morgenen, så kan I også vise ham det, tale om det, så han hører, at det er helt normalt og helt naturligt at man lige går ud på toilettet om morgenen og at man godt kan putte i sengen bagefter…

Jeg håber, du kan bruge dette lidt videre, og at det giver lidt ro :)

Fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

9. juni 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Projekt blestop

Hej Vores dreng er nu blevet 3 år og er startet i børnehave. Skiftet fra...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Renlighed | 4 år, 11 mdr.

Uheld i børnehaven - knap 5 år

Kære Helen Jeg har nogle tanker og bekymringer angående min søn, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes og derfor får børn lettere ondt i maven eller en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem rå madvarer. Brug derfor forskellige redskaber (kniv, skærebræt mv) til kød og grøntsager og det samme ved rå og færdiglavet mad.

- Frostvarer skal tøs op i en skål i køleskabet

- Rester fra dagens måltider sættes på køl med det samme....

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce