Annonce

Annonce

Svar: 3-årig med tisseuheld i hjemmet


29. juli 2015

Kategori:
Alder:
2 år, 11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kirsten

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at jeres datter har været rigtig god til at slippe bleen og faktisk stadig er det - men som om, at hun måske nogle gange kommer lidt for sent til toilettet og derfor har svært ved at holde sig. Fra hun får tissetrang, mærker at hun skal tisse og indtil hun når toilettet går der ikke ret lang tid og derfor når hun at dryppe lidt i bukserne.

Det at hun faktisk kan "nøjes med at dryppe", tyder på at hun faktisk godt kan kontrollere det, men lidt som om, at blæren næsten er overfyldt… Jeg tænker derfor, at det vil være rigtig godt, hvis I kunne lægge nogle faste toilettider ind i løbet af dagen, så der ikke går mere end 3-4 timer imellem, at hun føres på toilettet. I skal ikke spørge hende "skal du tisse?", så vil hun sige nej. Men i stedet tage hende i hånden og sige "kom vi skal lige tisse, inden vi kører", som en fast regel. Hun skal tisse om morgenen, når hun står op, før hun løber ud for at lege, før I kører op for at handle, tager på tur osv. I forbindelse med måltiderne, før hun skal sove, i forbindelse med at hun f.eks. får tøjet af, fordi hun skal have badetøj på eller skal i bad eller i vandet. Så det bliver så naturligt som muligt, men hvor I alligevel holder øje med tiden og sikrer jer, at hun kommer på toilettet og får tisset, også selvom hun måske ikke lige synes, at det er nødvendigt der…

Og så skal I også sikre, at hun får tømt sin blære godt nok, når hun sidder på toilettet. Da hun nu har været igang med renligheden nogle måneder, så er det ikke længere så spændende. Nyhedens interesse er væk og det ...


Annonce

... betyder, at toiletbesøget nogle gange kommer til at gå lidt for hurtigt og hun faktisk ikke får tisset helt af. Derfor skal hun tisse igen kort efter, at hun rent faktisk har tisset. Det er derfor en god idé, lige at bruge lidt ekstra tid på toilettet, evt. tænde for vandhanen, så hun kan hører vandet løbe - det kan nogle gange have god effekt - eller måske læse en lille pixibog eller lignende, for at være sikker på, at hun lige sidder der lidt længere og får de sidste dryp med ud…

Hvis hun igen løber hen foran toiletdøren, bøjer i knæene og tisser bevidst - så må I naturligvis gerne sige til hende, at I vil have at hun skal tisse på toilettet og ikke i gangen. I må gerne stille lidt krav her - men naturligvis forsøge at sikre, at hun rent faktisk har haft muligheden for at nå toilettet i tide, og at det ikke skyldes, at hun har så meget tissetrang, at bare hun når toiletdøren, så kan hun ikke holde sig mere…


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan naturligvis godt spille ind, at hun er stoppet i dagpleje og skal begynde i børnehave og en ny stor verden møder hende. Men I er lige nu på ferie, og det lyder som om, at I nyder det alle sammen, og I har mødt børnehaven, talt om det osv. og hun virker godt forberedt… Hun kan naturligvis godt gå rundt og være lidt spændt, uden at kunne sætte ord på det, og naturligvis kan det påvirke, men det lyder som om, at hun er okay med det skift, der skal ske:) Det lyder fint, som I håndterer det og taler med hende omkring det, samtidig med at I lader hende nyde ferien, være på stranden og nyder nuet:)

Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke - og fortsat god ferie:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Overtøj

Vindtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet.

Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg og de kan i værste tilfælde medføre at barnet hænger fast og bliver kvalt.

I stedet for halstørklæde...

Læs mere i Babylex

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annoncer

Annonce