Annonce

Annonce

Svar: Pottens ABC


15. april 2015

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Helle

Det lyder super, at du udnytter din datters naturlige lyst til at forsøge sig med potten. Det er rigtig dejligt, at hun selv viser interesse, og det er super godt at lytte til dette, lade hende prøve og så glæde sig over den lille succes, når det så lykkes. Det er naturligt stort, og det må du gerne vise hende, at du også synes:)

Måske vil hun stille og roligt blive helt klar, så I kan forsøge lidt mere i løbet af sommeren, mange børn bliver renlige omkring 2.5 års alderen. Måske er det lige nu blot lidt almindelig interesse og opmærksomhed på egen krop. Hun har jo en alder nu, hvor hun naturligt begynder at interessere sig lidt mere bevidst for, hvordan hun fungerer, at hun f.eks. er en pige, ligesom mor er en pige, men far er en dreng osv. Og i den forbindelse kan interessen for at tisse og have afføring også være vældig interessant - og nogle gange lykkes det at bruge interessen til netop at træne renlighed, andre gange er hun slet ikke parat. Renlighed er jo en fysiologisk proces, som styres af hormoner, så selvom hun nogle gange kan vise lyst til at ville prøve, så viser det sig at hun ikke er i stand til at holde sig og så må I naturligvis give det den tid, som er nødvendig. Der er ligeså mange, hvis ikke flere, som først er renlige omkring ...


Annonce

... 3 års alderen eller senere…

Jeg synes, du skal gå over til undertrøje og så give hende en bukseble på. Altså den type ble, som kan trækkes op og ned som et par underbukser. Så kan hun selv lære at trække bleen ned, når hun vil på potte (evt. tage den helt af) og når hun er renlig, kan hun så gå over til at få trusser på i stedet for ble. Nogle børn har glæde af et overgangstrusse, men det er ikke alle. Man kan købe "training pants". De kan ikke suge som en ble, men de kan lige holde et par dryp, så barnet kan nå på toilettet, når det mærker, at det skal tisse.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til at tørre hende, så vil det være rigtig godt, hvis du kan lære hende at bukke sig forover, så hun står med hovedet nedad og enden i vejret, når du skal tørre hende. I takt med at hun bliver ældre og skal lære at tisse og lave på toilettet skal du naturligvis tørre hende imens hun sidder der, og hen af vejen skal hun så lære at tørre sig selv. Det kommer med tiden - det kræver også lidt lange arme at kunne det selv:) Men lige nu på gulvet og foroverbøjet:)

At hun gerne vil have alt tøjet af skyldes at hun ikke er ældre. Hun forstår højst sandsynligt ikke helt forskellen på at gå på potte eller skulle i bad. Hun lærer det naturligt hen af vejen..:)

Håber du kan bruge dette videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

9. juni 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Projekt blestop

Hej Vores dreng er nu blevet 3 år og er startet i børnehave. Skiftet fra...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Renlighed | 4 år, 11 mdr.

Uheld i børnehaven - knap 5 år

Kære Helen Jeg har nogle tanker og bekymringer angående min søn, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annoncer

Annonce