Annonce

Annonce

Svar: Smide bleen


15. januar 2015

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Nanna

Tak for dit brev :)

Når jeg læser dit brev, så får jeg lidt på fornemmelsen, at det her med renlighed ikke er noget nyt hjemme hos jer. Det er et emne som jævnligt har været oppe at vende, og I har forsøgt forskellige ting - potte, toiletsæde, børnehaven prøver, I taler med ham om det, taler om de andre børn I kender, som har smidt bleen, prøver at lokke med Spiderman underbukser, prøver at undgå bleen osv. Og der er ingen tvivl om, at jeres dreng er udmærket klar over, at det er vigtigt for jer, at det betyder noget for jer, at han smider bleen. Og du skriver også, at han imens du skriver til mig faktisk kommer og siger at han gerne vil smide bleen… Han ved, at det er vigtigt.

Jeg tænker, at I er nødt til at beslutte jer for, hvornår det skal være, og at I så skal gå helhjertet ind i, at nu er det nu. Det skal ikke være sporadiske forsøg her og der og mere eller mindre tilfældigt. Det skal være en beslutning om, at nu er det nu.

Jeg tænker også, at I i den forbindelse skal sætte jer ned, tale med jeres dreng omkring det og lave en aftale med ham. I skal forklare ham, at han skal lære at tisse på toilettet og lære ikke længere at bruge ble. At I ved at det er svært, sådan er det, når man skal lære nyt - ligesom det er svært at lære at gå eller lære at cykle eller lære at sparke til en bold, så er det også svært at skulle smide bleen. Men at I ved at han kan, og at I vil hjælpe ham hele vejen. Det er ikke noget han skal klare selv, der er plads til uheld, men at I sammen vil hjælpe ham med at det skal lykkes.

Lige nu taler årstiden ikke for det. Jeg synes, at I skal give ham ble på og være helt rolige omkring ...


Annonce

... renlighed lige nu. Men når det bliver varmere i vejret, når han ikke længere skal have flyverdragt på, men kan nøjes med bukser og en jakke, så sætter I jer ned og laver en aftale om, at det er nu.

Og så starter I med faste toilettider. Han skal følges på toilettet morgen og aften, før han løber ud for at lege, før I kører op for at handle, i forbindelse med måltiderne osv. I skal gå ud fra, at han ikke kan holde sig mere end 3 timer af gangen. Han skal ikke spørges "skal du tisse?", for så siger han nej. I skal derimod tage ham i hånden og sige "kom vi skal lige ud at tisse før vi kører" som en helt naturlig regel og den regel gælder for ham og for jer.

Bleen skal han stadig have på. Han skal ikke tisse i den, den skal bruges som et par bukser der trækkes op og ned og I skal derfor købe "up & go" eller lignende buksebleer. Hvis bleen er tør, så roses han for det - så kan den bruges igen. Hvis bleen er våd, så er det også okay, så var det godt, at han havde den på og så må I prøve at nå det til næste gang. Det skal hele tiden være en følelse af at det er okay, samtidig med at han fornemmer, at I regner med at han forsøger at tisse på toilettet.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Når han gentagende gange når toilettet med en tør ble og begynder at kunne tisse på toilettet, så kan I prøve at tage bleen af ham. Vær i øvrigt opmærksomme på, at når han skal tisse på toilettet, så prøv at tænde for vandhanen. Det kan gøre det lettere for ham at tisse:)

Og så bliver det forhåbentlig sommer og dejligt vejr og han kan løbe rundt i haven i et par badebukser eller lignende og så bliver han forhåbentlig helt renlig her…

Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemme fødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der er mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere rolig, du og...

Læs mere i Babylex

Cykelhjelm

Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.

Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.

Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annoncer

Annonce