Annonce

Annonce

Svar: Nægter at holde i hånd


18. juli 2020

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Johannes mor

Tak for dit brev :)

Hvor er det dejligt, at Johanne har knækket koden med at gå - og at I fik behandling, så der blev løsnet op i nakke og lænd, det lyder som om, at det virkelig gjorde en forskel for hende :)

Førhen i tiden var gåseler meget brugt i DK, og i udlandet er de også meget brugt, men herhjemme har de været forsvundet fra markedet i en årrække, så kom de lidt frem igen, forsvandt igen, og nu begynder de måske at komme lidt igen...

Er gå-seler så en god idé.. hmm måske både ja og nej...

Jeg synes som udgangspunkt ikke at børn skal være i gå-seler. I stedet er det godt, hvis vi kan lære vores børn at holde i hånden og lytte efter, hvad mor og far siger. Det er vores ansvar som forældre, at vores børn ikke kommer til skade, når man går ved trafikerede veje, og her SKAL vores børn holde i hånd eller sidde i deres klapvogn - også selvom de protesterer. Det handler om deres sikkerhed, og de kan de ikke selv vurdere.

Og en gå-sele kan faktisk forhindre, at barnet lærer dette, og det er det, som er det egentlige problem. For det nytter ikke noget, at man giver sit barn en gå-sele på og lader ham eller hende løbe rundt i den radius, som gå-selen tillader - det er vigtigt, at barnet stadig lærer reglerne i trafikken, og lærer at når mor og far siger "stop" så stopper man, det er ikke fordi selen stopper, at man stopper. At man bruger en gå-sele har den risiko, at man glemmer at lære sit barn reglerne for at færdes forskellige steder, og også glemmer at barnet skal lære at lytte til mor og far - stop betyder stop, og når mor og far siger, at man skal holde i hånden eller sidde i sin klapvogn, så skal man det, ...


Annonce

... også selvom man ikke har lyst... :)

Og ja, børn protesterer og børn får anfald at fortvivelse, når de mærker at vi voksne vil noget andet end de vil, når vi forhindrer dem i at gøre ting, som f.eks. kan være farligt eller uhensigtsmæssigt. Det kan få deres verden til at bryde sammen. Ikke desto mindre er det vigtigt, at vi forældre nogle gange siger nej og holder fast i, at det er nødt til at være som vi vil, fordi vi trods alt ved bedst. Jeg er stor fortaler for, at børn skal inddrages, anerkendes, lyttes til, mødes... men der er visse situationer, hvor der bare er visse regler, som skal følges, og det gælder f.eks. når de skal færdes i trafikken.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg forstår til fulde dine bevæggrunde for at vælge en gå-sele, og det kan du også gøre, fordi vejen I bor ved er så trafikeret, som den er, men måske netop fordi vejen er trafikeret, så er det vigtigt, at hun lærer at her gælder særlige regler. Så hvis du vælger at give hende en gå-sele på, så er det fordi det er nødvendigt med den ekstra sikkerhed, for som du skriver - har du øjnene væk fra hende et øjeblik, så kan det gå grueligt galt.

Jeg er også helt enig med dig i, at det er "sundest for hende at gå", og at det er "dejligt, hvis hun ind imellem kan komme ud af klapvognen og bruge sine ben", men det bør ikke være ved vejen, hvor I bor. Og på sigt er det bedre, at du lærer hende f.eks. "her ved vejen, så skal du sidde i din vogn, på legepladsen må du løbe og lege" - og så skal du naturligvis tage hende steder hen, hvor hun har mulighed for at løbe rundt, og hvor hun kan blive udfordret motorisk...:)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

23. september 2020 | Opdragelse | 9 år, 2 mdr.

Storesøster rolle og tone

Kære Helen. Denne gang skriver jeg for at få et par gode råd om storesøster...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2020 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

2.5 år og sociale spilleregler

Kære Helen. Jeg har før skrevet til dig omkring min datters udvikling og...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2020 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Skrigeri - 2 år, 2 mdr.

Hej Helen, Vi har en dejlig dreng på 2 år som er rigtig godt med både...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2020 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Knap 3 år og reaktion på mange ting

Hej Helen Vi har brug for lidt gode råd til vores dreng, som reagerer meget...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2020 | Opdragelse | 4 mdr.

Bonusdatter negative reaktion på ny lillesøster

Kære Helen Jeg står i den situation, at jeg er blevet mor til en fantastisk...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding og minder i sammensætning om en tynd grød. Vælling kan tidligst gives til barnet fra 4 mdr´s alderen, hvor nogle forældre oplever at det kan have en lidt mere mættende effekt, så barnet sover bedre om natten.

Der må i alderen 4-6 mdr. max gives hvad der svarer til to måltider, pga det højere proteinindhold.

Hvis barnet trives godt på modermælk, så er der ingen grund til at give vælling. Barnet kan i givet fald gå direkte fra bryst...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce