Annonce

Annonce

Svar: Ulvetime - 15 mdr.


28. november 2019

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Christina

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Du har naturligvis helt ret, - det kan være svært sidst på dagen, når der er stress på, praktiske ting som madlavning osv. der skal laves og samtidig et træt barn, som naturligt ikke har det store overskud efter en dag fyldt med indtryk og oplevelser. Så rigtig mange familier oplever ulvetimen - den der urolige, grædende time sidst på dagen - svær.

Du kan gøre forskellige ting for at minimere det, og den stress du selv føler:

Prøv for det første at lade være med at tage sorgen på forskud. Prøv at sige til dig selv, at det er okay, at det kan være lidt svært. Det er ikke fordi, du gør noget forkert eller ikke er god nok. I er bare naturligt begge trætte og overskuddet er ikke så stort.

Prøv om du kan planlægge dig lidt ud af de praktiske ting sidst på dagen. Det kan være noget af aftensmaden, som du forbereder, imens din datter sover til middag. Måske kan du lave en ret, som står og småsimrer i flere timer i ovnen eller på komfuret, så du om aftenen kun skal koge pasta eller kartofler...

Du kan også nogle gange lave dobbeltportioner, så du ikke skal bruge så lang tid på madlavning hver dag, men måske kun hver anden dag - og hver anden dag så kan nøjes med at varme rester...

Indkøb kan evt. lægges først på dagen i stedet for sidst på dagen, eller du kan bestille levering af købmandsvarer hjemtil. I Danmark køber mange familier også "kasser" med retter som er lette at gå til og som ikke tager for lang tid at lave...

Husk mellemmåltid om eftermiddagen til din datter. Det er vigtigt, at hun tilbydes mad om eftermiddagen og får et "før aftenmåltid", så hun ikke er sulten, når du går igang med maden.

Medtænk i det hele taget hendes måltider dagen igennem og pas på ...


Annonce

... med for mange søde og hurtigtvirkende snacks.. Det hæver hendes blodsukker, og når det så falder, så falder humøret og overskuddet også. Derfor er det vigtigt med groft brød, grøntsager, frisk frugt og bær, evt. rester fra aftensmaden i forvejen - f.eks. en gnavefrikadelle sammen med et stykke rugbrød (eller lignende grovere brødtype).

Medtænk også søvnen, så hun stadig får sine 2 lure dagligt - formiddag og middag - og derfor ikke er alt for træt sidst på dagen :)

Inddrag hende i det du er igang med. Hun vil rigtig gerne op, følge med, se hvad du laver. Sæt hende i den høje stol, når du laver mad. Giv hende lidt gnavegrønt i hånden, som hun kan gumle på imens. Snak med hende, så hun oplever, at du ser hende, og at I er sammen, men så hun naturligt også er på afstand af de varme gryder og ikke kan komme til skade i køkkenet.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle gange kan det også være en idé at lave noget andet om eftermiddagen - før du går igang med f.eks. maden. Det kan være at gå en tur udenfor, kikke lidt på verden sammen, lade hende bruge sig selv motorisk og mentalt, så hun er mere parat til at sidde mere stille, når I så er tilbage igen...

Og måske har du også brug for lidt tid til dig selv.. Du skriver, at I ofte er alene og spiser uden far, og selvom det er dejligt at være sammen med din datter, så kan det, at du er hjemmegående naturligt godt give nogle lidt lange dage - og her er det vigtigt, at du også husker at prioritere dig selv. Måske skal du have et tidspunkt i løbet af ugen, hvor du kan gøre noget for dig - fordi det også er med til at give dig det overskud, der skal til, så du ikke stresser, bliver ked af det og føler, at du ikke gør det godt nok :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

6. juli 2020 | Opdragelse | 2 år, 1 mdr.

2 årig strid

Hej Helen. Vores datter der lige er fyldt 2 er i de seneste måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juli 2020 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

2,5 årig skaber familie splid

Kære Helen, Overskriften lyder nok lidt hård. Det er ikke sådan ment, men...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2020 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Hjælp, min dreng slår og skubber :-(

Kære Helen. Vi har igen brug for et råd fra dig :-) Vi har jo verdens...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2020 | Opdragelse | 16 mdr.

Hidsigt temperament

Kære Helen Vi har en dejlig dreng på 16 måneder. Han har et fantastisk...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annonce