Annonce

Annonce

Svar: Jaloux søn


6. august 2017

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og tanker :)

Det er helt naturligt, for jeres dreng alder, at han kan blive ked af det og skubbe far væk, når I kysser og krammer. Når han ofte foretrækker mor og gerne vil have mor for sig selv, eller afviser far, så er det fordi det er dig, som har holdt barsel, dig der har ammet, har været der for ham hele tiden og tilbragt mest tid sammen med dig - og du nævner også, at stadig er det mor, som er mest på banen. Far arbejder meget og har ikke mulighed for at være så meget sammen med jer...

Det betyder dog ikke, at jeres dreng skal have lov til at afvise far, eller at I skal holde op med at kramme og kysse. Det er rigtig vigtigt, at I stadig viser ham, at I er glade for hinanden. Det er godt også godt, hvis I i situationen kan invitere ham med, så han ikke føler sig udenfor. Når han ser at i kysser og krammer, og han protesterer, så hold ikke op, men vis ham, at der også er plads til ham i jeres favn. At det at I er sammen ikke betyder, at han ikke også kan være der...

Når I mærker, at han kigger, når I kysser og søger mor, så gør det til en leg, giv ham en kildetur "nå skal du også være med, din lille bøllespire, så må du heller blive kildet lidt ..." og lad ham også gå mellem jer - fra mor til far og tilbage til mor, hvor I leger "jeg vil ikke give ham fra mig, jeg vil ikke tage imod ham" osv.. Selvfølgelig hele tiden på en måde, så han ikke bliver ulykkelig men oplever det som sjovt og okay at I begge 'deler ham' .. lidt svært at forklare, men jeg håber I forstår, hvad jeg mener :)

Det er også sådan, at små børn jo bruger os som et spejl og de identificerer sig med vores følelser. Det betyder, at hvis du f.eks. har tendens til at tage over, hvis du gernelt er den der hjælper ham, også selvom far er hjemme - fordi jeres dreng giver udtryk for at mor skal eller fordi det bare går lettere, hvis det er mor, som gør tingene.. så er du også med til at signalere, at du er bedst til det, og at far ikke kan. Og det kan naturligt gøre, at han vil skubbe far mere væk.

Det samme vil måden far reagerer på. Hvis far trækker sig, eller på anden måde bliver ked af det, når jeres dreng afviser ham, så er det naturligt også ekstra spændende at undersøge. Og det kan også gøre, at jeres ...


Annonce

... dreng så vil afvise far mere... Han vil med den alder han har blive mere og mere bevidst, og vil også gå mere og mere på opdagelse, det er vigtigt for ham at finde ud af ,hvordan verden fungerer, og det undersøger han også, ved at blive ked af det og protestere, når I kysser og krammer... :)

Med hensyn til at bide, så hører dette også alderen til, og det skyldes ofte, at han mangler ord. Han er stadig så lille, at han ikke kan sætte ord på sine tanker og følelser - og derfor reagerer han fysisk. Han har brug for rigtig lang tid til at lære at mestre og kontrollere sine følelser. Det tager lang tid at lære at bruge ord i stedet for at være fysisk reagerende, når man skal fortælle at noget er rigtig dejligt eller at noget er rigtigt svært og det bedste I kan gøre er faktisk at forsøge at forhindre at det sker.

Nogle gange vil det være kærtegn der kammer over, og som han ikke kan styre. Det at nusse jer, kærtegne jer, ae jer er svært at styre, han kan stadig godt have svært ved at styre og koordinere sine bevægelser, ligesom han kan blive så glad for jer, at han i stedet for at kysse kommer til at sætte tænderne i jer - og så ender han med at bide i stedet for at være kærlig.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Han kan også bide af andre grunde - i vuggestuen kan det f.eks. være fordi han har følt sig presset, det kan være et barn ,som har taget legetøjet fra ham, eller som har skubbet til ham eller lignende, eller det kan være en voksen, som han ikke føler lytter til ham - og han kan ikke sætte ord på dette. Han kan ikke sige "jeg føler mig trængt op i en krog" eller "jeg legede lige med den bil" eller "jeg vil gerne have du ser mig" - når han mangler ord, så bider han.

Det er rigtig godt, hvis man kan forsøge at forebygge at det sker - præcis som du gør, holde øje med ham og aflede ham, så han ikke når derud, hvor han ender med at bide. Jo flere gange han kommer til at bide, jo mere opmærksomhed man giver det, jo mere man skælder ham ud, jo større risiko er det for, at han vil bide igen. At det at bide bliver forstærket i ham. Derfor er det vigtigt at have ham under observation og nå at gribe ind, guide og hjælpe ham, så han ikke når derud, hvor det sker :)

Jeg håber, at du kan bruge dette videre - rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

20. november 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Fjolleri... og er han klar til skole?

Kære Helen, Vi skriver fordi vi har en søn, som vi er i tvivl, om er klar...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Opdragelse | 19 mdr.

Gør ikke, som jeg siger. Spaghetti i benene.

Hej Helen, nu er vi nået dertil, hvor vi har brug for hjælpe til opdragelse....

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annoncer

Annonce