Annonce

Annonce

Svar: Baby bider mor


12. marts 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære E´s mor

Tak for dit brev og fine beskrivelse og av - det gør bare så ondt, når man bliver bidt...

Der er normalt to grunde til, at børn bider:

1) At hendes kærtegn kammer over

2. At hun mangler ord til at udtrykke sine følelser

Når kærtegn kammer over, så er det præcist som du fortæller, at bedst som I sidder og hygger, kærtegner, kysser, så ender hun med at bide. Pludselig får du et bid i din skulder, din kind eller i dit lår. Jeg plejer at beskrive det som følelsen af "Jeg elsker dig så højt, at jeg kan spise dig", og det handler om at jeres datter er så lille, at hun ikke kan styre sig, hun forløber sig og kommer til at bide - i kådhed, glæde og kærlighed til dig. Det er derfor kærlighed og kærtegn, der kammer over...

Derfor er det vigtigt, at du i denne situation ikke skælder ud, men forsøger at aflede hende og allerbedst forsøger at undgå situationer, hvor hun når derud, hvor hun ikke kan lade være med at bide. Det er rigtig dejligt, at I sidder og kysser, krammer osv. Og det skal I naturligvis blive ved med, men det er godt, hvis du kan nå at stoppe før det sker. Jo mere hun oplever det ske, jo mere vil lysten til at bide blive forstærket i hende, så derfor er det godt, hvis du kan afbryde jeres tætte samvær før det sker...

Det er helt naturligt, at hun i disse situationer især bider dig. Det er sandsynligvis dig der har holdt mest barsel sammen med hende og det er naturilgt svært for hende at være adskilt fra dig i hverdagen og savnet viser hun så ved at have behov for den tætte kontakt og dermed komme til at bide dig. Hun vil derfor sandsynligvis ikke bide de andre børn i vuggestuen på grund af kærlighed, i hvert fald ikke i starten... men hun kan godt risikere at bide dem, fordi hun mangler ord...

Når børn mangler ord, så reagerer de fysisk. Jeres datter er ikke i stand til ...


Annonce

... at forklare hvordan hun har det, hun kan ikke med ord sige, at hun føler sig presset, at hun føler sig overset, uretfærdigt behandlet eller hvad det nu kan være - og når hun mangler ord, så reagere hun fysisk og dermed ved f.eks. at bide, sparke, slå, hive i hår...

Det er faktisk meget fint, hvis du i disse situationer kan markere med et NEJ! eller AV!, når hun gør noget, som gør tydeligt ondt på dig. Det kan være en god idé at du sætter hende fra dig, så hun lærer, at hun ikke kan være på skødet, når hun bider, eller at du flytter dig fra hende. Ved på den måde at lade en handling følge dit nej, så forstår hun bedre, at hun har gjort noget, som du ikke bryder dig om...

Det er vigtigt aldrig at bære nag, selvom det gør ondt, så er det vigtigt at du glemmer det igen - det gør hun og hun gør det som sagt ikke i en bevidst ond mening. Men naturligvis skal du have lov til at sige NEJ! og AV! og markere, at det her var noget du ikke brød dig om :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Når hun lige nu griner imens hun gør det, så er det fordi det er spændende at udforske din reaktion. Hun vil finde ud af, hvor hårdt hun kan bide og hvor lang tid hun kan "holde fast i din arm", før du reagerer - og finde ud af, hvordan du så reagerer. Og det er naturligt spændende for hende at undersøge, hvad det hun gør, gør ved dig... Derfor er det vigtigt, at du forsøger at sende tydelige signaler. At der er sammenhæng mellem det du siger og det du med din mimik og kropssprog signalerer. Hvis hun bliver i tvivl om hvad du egentlig synes, så kan dette også forstærke lysten til at bide igen og igen, netop for at finde ud af det...

Derfor skal du forsøge at undgå at det sker - og hvis det sker, så være tydeligt omkring, hvad du ikke bryder dig om, og hvad du godt kan lide :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - fortsat held og lykke med hende:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

19. juni 2018 | Opdragelse | 5 år, 11 mdr.

6 årig Dramaqueen

Hej Helen. Tak for dit svar ang. vores store pige. Det giver stof til...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Opdragelse | 9 år, 2 mdr.

Særlig sensitiv 9 årig

Kære Helen Jeg har nu i mange år brugt din hjemmeside som guide, uden at...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Opdragelse | 4 år

Overgearet 4årig når der er gæster

Kære Helen Tak for dit sidste svar. Det var dejligt og gav lidt ro på......

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2018 | Opdragelse | 2 år

2 år

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi jeg simpelthen søger nogle råd. Lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2018 | Opdragelse | 12 mdr.

Begyndende opdragelse

Kære Helen Vi har været så glade for dine forringe svar - så her kommer der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce