Annonce

Annonce

Svar: Sut i munden hele tiden


14. oktober 2015

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære M

Tak for dit brev :)

Det er altid en individuel vurdering, og hvis du skønner, at din datter har brug for sutten, og det er bedst for hende lige nu, så er det jo sådan... Man skal jo vælge sine kampe...

Men netop sutten kan måske være den kamp, som man er nødt til at tage. Hvis hun har sut i munden altid, så kan det påvirke hendes tænder, det kan påvirke hendes evne til at holde på sit mundvand, og det kan også påvirke hendes sprog...

Nogle gange så lader vi tingene være, som de er, fordi vi helst ikke vil skabe konflikter eller gøre vores børn kede af det. Men som forældre ved vi nogle gange bedst, og derfor er det nogle gange nødt til at være, som vi siger - også selvom barnet så bliver ked af det. I de situationer er det naturligvis vigtigt, at vi stadig lytter til barnet, anerkender at hun f.eks. rigtig gerne vil have sin sut, du kan tilbyde et alternativ, noget at spise, drikke, noget andet at gumle på, aflede hende ved at lege med hende osv. Men holde fast i at sutten får hun først, når hun f.eks. skal sove. Oxytocin skabes også ved fysisk kontakt og nærhed, kram, kys, kærtegn:)

Det er vigtigt, at vi kan rumme vores børns følelser. Det betyder, at vi kan holde ud, at de har det, som de har det. At vi ikke vil lave det om, og at vi ikke tager det personligt. Det skal være okay at din ...


Annonce

... datter er ked af det, vred, frustreret, protesterer osv. ligeså vel som hun kan være glad, fuld af spillopper og sjov. Der skal være plads til alle følelser.

Jeg kan ikke helt gennemskue, hvad det handler om hos jer? Hvis du lige nu fornemmer, at din datter har ekstra meget brug for sin sut, fordi det ikke går særlig godt i vuggestuen, hun ikke rigtig trives, savner dig i løbet af dagen osv. så kan det være helt okay at lade hende bruge sutten for at få denne tryghed. Hun er kun knap 2.5 år og det er helt okay, at hun ikke er parat til at undvære sin sut, når hun ikke er ældre end hun er. Sutten er også langt at foretrække fremfor tommelfingeren - så hvis du fjerner sutten for tidligt, og hun i stedet sutter på tommelfinger, så er det ikke særlig godt.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Men hvis det handler om, at du synes, det er svært at sige nej til hende, at du ikke rigtig kan lide, hvis hun bliver ked af det osv. så er situationen lidt en anden, og du er nødt til at vurdere, hvad der på sigt er bedst for både hende og dig... Det er rigtig vigtigt, at du overvejer, hvad du siger nej til og hvorfor, og at du ikke kommer ud i situationer, hvor du siger "nej, nej, nej... jamen så gør det da". Det er vigtigt, at hun kan regne med dig. Regne med det du siger, og det du signalerer:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

20. november 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Fjolleri... og er han klar til skole?

Kære Helen, Vi skriver fordi vi har en søn, som vi er i tvivl, om er klar...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Opdragelse | 19 mdr.

Gør ikke, som jeg siger. Spaghetti i benene.

Hej Helen, nu er vi nået dertil, hvor vi har brug for hjælpe til opdragelse....

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge og her kigger man via et apparat som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Man ser især på størrelsen af en lille hævelse af barnets nakke, en væskebræmme, som kan give et fingerpeg om at her er en risiko for at barnet har Downs Syndrom.

Læs mere i Babylex

Leg

For det lille barn er leg vigtigt, da det gennem leg udforsker verden og dermed udvikler sig.

I begyndelsen er mor og far det bedste legetøj og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde, berøring, osv.

I takt med at barnet bliver ældre vil det have glæde af forskellige kulørte legeting, ting som kan bevæges eller sige noget og ting som man kan holde om og røre ved.

Man kan købe legetøj som er tilpasset barnets færdigheder i en bestemt alder og derfor...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce